1η Μουσική Βραδιά με Πανσέληνο στην Απάνω Μεριά

Ένας νέος «θεσμός» μόλις ξεκίνησε

Μόνο η λέξη «μαγεία» μπορεί να περιγράψει την ατμόσφαιρα της 1ης Μουσικής Βραδιάς με την Πανσέληνο του Ιουλίου, στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων της Απάνω Μεριάς.

Η εκδήλωση, η οποία αγκαλιάστηκε θερμά τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους επισκέπτες του νησιού, διοργανώθηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σύρου, με την υποστήριξη της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.

Μετά την καθιέρωση της Μουσικής Βραδιάς με την Πανσέληνο του Ιουνίου στον Βορνά, που φέτος, ματαιώθηκε λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της αντίστοιχης αυγουστιάτικης εκδήλωσης στην Αληθινή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου δημιουργεί έναν ακόμη «θεσμό» που αναμένεται να χαράξει τη δική του επιτυχημένη πορεία στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου.

«Ήταν η ωραιότερη βραδιά που έχει γίνει ποτέ, με το φως της Πανσελήνου που ξεπρόβαλε πάνω από τη Δήλο να λούζει τα μάτια και την ψυχή όλων όσων βρέθηκαν στη φιλόξενη συντροφιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μπάμπης Κουλούρας.

Όπως τόνισε, η δημιουργία νέων θεσμών αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του πολιτισμού μας. Μάλιστα, ο Σύλλογος της Άνω Σύρου έχει προσθέσει πολλά «λιθαράκια» σε αυτή την προσπάθεια, όπως η Τσιπουροβραδιά στην Πηγή του Αγίου Αθανασίου (13 χρόνια), η Γιορτή του Πατέρα (21 χρόνια), η Γιορτή της Γυναίκας (10 χρόνια), η Ομάδα Καβάφης (11 χρόνια) και η Ομάδα Γκάτσος (10 χρόνια). Σημειώνεται ακόμα ότι οι Μουσικές Βραδιές τόσο στον Βορνά όσο και στην Αληθινή θα πραγματοποιηθούν για τρίτη συνεχή χρονιά.

Τον κόσμο που κατέκλυσε το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στην Απάνω Μεριά για να διασκεδάσουν και να τραγουδήσουν μαζί με τους Πέτρο Παλαιολόγο, Ελπίδα Γαδ και Σιδερή Δαρζέντα, καλωσόρισαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και ο εφημέριος του ναού, π. Ιωσήφ Πρίντεζης.

Σημειώνεται ότι πριν το γλέντι, τελέστηκε Θεία Λειτουργία για τα θανόντα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην περιοχή από τους Μικρούς Ξεναγούς της Άνω Σύρου καθώς και μία ιστορική αναδρομή από τον Συριανό Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ, Ιωσήφ Στεφάνου.