Δηλώσεις της νέας Διοικήτριας του Γ. Νοσοκομείου Σύρου με φόντο ανεπίσημες και προσωπικές αναφορές της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων

Οι επίσημες ανακοινώσεις στους θεσμικά αρμόδιους

Στην επίσημη, ορθή και χρονικά κατάλληλη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, αναφορικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και την πορεία προόδου ή εξέλιξής του, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των πολιτών εστιάζει η νέα διοικήτριά του, Μαργαρίτα Μπουραντά, μέσω των διευκρινιστικών δηλώσεων στις οποίες και προέβη, με αφορμή ανεπίσημη προσωπική αναφορά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων για θέματα του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της λιτής – πλην όμως μεστής - “απάντησης” που η ίδια απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και ειδικότερα προς την πρόεδρο και μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Σύρου, Κατερίνα Καλογεράκη, σημειώνει ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις όποιες εξελίξεις μπορούν να προέρχονται μετά από απόφαση και τις κατάλληλες ενέργειες της Διοίκησης, που θεσμικά άλλωστε είναι η αρμόδια να το πράττει.

Μέσω των δηλώσεών της δε, καθιστά σαφές πως, άμεσα θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτών – βάσει στοιχείων - σχετικά με τα θέματα της υποστελέχωσης καθώς και της λειτουργίας γραφείου ύπνου, ενώ τοποθετείται συγκεκριμένα και όσον αφορά στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης που θίγει επιγραμματικά η κ. Καλογεράκη.

Οι δηλώσεις της Διοικήτριας, Μαργαρίτας Μπουραντά

“Θα ήθελα να τοποθετηθώ σε μία ανάρτηση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, της κ. Καλογεράκη μία ανάρτηση προσωπική που έχει γίνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η ίδια έχει και δεύτερο θεσμικό ρόλο στο Νοσοκομείο. Είναι και αιρετό μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Σύρου. Θα ήθελα να αναφερθώ και να μιλήσω αρχικά για την ανακοίνωσή της σχετικά με το ιατρείο ύπνου από τον κ. Παναγιώτου” αναφέρει σε πρώτο επίπεδο η νέα διοικήτρια, διευκρινίζοντας ευθύς αμέσως πως, “Τα πρακτικά και οι συζητήσεις του ΔΣ και γενικώς των ΔΣ όχι μόνον Νοσοκομείων αλλά και όλων των Νομικών Προσώπων είναι απόρρητα. Ανακοινώνονται από τις διοικήσεις όταν πρέπει να ανακοινωθούν”. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επισημαίνει παράλληλα πως, “Μετά βεβαίως μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνον οι θεσμικά υπεύθυνοι, μιας και η κ. Καλογεράκη έχει τέτοιο ρόλο, αλλά και όποιοι άλλοι πολίτες επιθυμούν καθώς έχουν το δικαίωμα της τοποθέτησης”. Επικεντρώνοντας την απάντησή της στο θέμα των γενικόλογων ευχαριστηρίων, η κ. Μπουραντά υπογραμμίζει πως, “ Όσον αφορά για τα ευχαριστήρια που δίδει στους “όσους” ανθρώπους εργάσθηκαν, επιδέχονται ερμηνείες, διότι οι άνθρωποι που εργάσθηκαν είναι συγκεκριμένοι. Όταν θέλουμε να ευχαριστήσουμε ανθρώπους, ευχαριστούμε συγκεκριμένα” αναφέρει κατηγορηματικά.

Σε δεύτερο επίπεδο εστιάζει στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: “Σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση, δεσμεύομαι, στο επόμενο δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί εντός των ημερών και θα αφορά στην προσπάθεια της Διοίκησης αλλά και στελεχών του Νοσοκομείου (γιατί πάντα χρειάζεται μια ομάδα για να δουλέψουμε), πως θα υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία και μάλιστα συγκριτικά μεταξύ του 2014 και του 2016. Όπως έχω γνωστοποιήσει, οι άνθρωποι δεν περισσεύουν. Παρά ταύτα δύο, τρία τμήματα είναι οριακά”.

Επιπρόσθετα, η κ. Μπουραντά τοποθετείται και για το θέμα της υποχρηματοδότησης, λέγοντας τα παρακάτω: “Όσον αφορά στην υποχρηματοδότηση, θα ρωτήσω. Θα απευθύνω ερώτημα. Η κ. Καλογεράκη εκ του ρόλου της δεν έχει καμία πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου. Πώς γνωρίζει ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση και από πού έχει την πληροφόρηση. Από εμένα δεν την έχει, από τους οικονομικούς δεν την έχει. Από πού την έχει;

Όσον αφορά λοιπόν για την υποχρηματοδότηση, έχουν πληρωθεί μέχρι τώρα (έχουν ενταλματοποιηθεί) 880.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη από το 2001. Θα ενταλματοποιηθούν περίπου άλλα τόσα έως το τέλος του χρόνου. Ο ΕΟΠΥΥ έχει αρχίσει και πληρώνει το 2015. Αυτό σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να πληρώσουμε εφημερίες ιατρών και κάποια άλλα, όπως να στηρίξουμε τα εργαστήρια και άλλες δράσεις του Νοσοκομείου, όπως αποκατάσταση και βελτίωση κτιρίων, τα οποία θα τα αποφασίσει η Διοίκηση. Εν αρχή κατανείμουμε στους ανθρώπους, τις εφημερίες τους και πρώτα φροντίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό”.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις της, η ίδια σημειώνει πως, πραγματοποιείται μία συστηματική προσπάθεια στήριξης της Δημόσιας Υγείας, στον άξονα της “πολιτικής δέσμευσης του Υπουργείου Υγείας”, προσπάθεια γενικότερη στην οποία συμμετέχει κατ΄ επέκταση και η ίδια, από τη θέση της ως διοικήτριας του Νοσοκομείου Σύρου. “Είναι και πολιτική δέσμευση απέναντι στον κόσμο και το παράλληλο πρόγραμμα και η στήριξη της Δημόσιας Υγείας κι εγώ είμαι εδώ τοποθετημένη από το Υπουργείο για να εφαρμόσω αυτό το πρόγραμμα. Άρα, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που δουλεύουν και όχι γενικώς. Όλοι βέβαια ασκούμε έναν ρόλο, αλλά για την αναβάθμιση δουλεύουν συγκεκριμένοι άνθρωποι” υποστήριξε, ολοκληρώνοντας την απάντησή της.

Η αναφορά της προέδρου των εργαζομένων, Κ. Καλογεράκη

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού ακολουθεί η προσωπική αναφορά της κ.Καλογεράκη. “Επειδή πάντα μου άρεσε το δίκαιο και το σωστό θα ήθελα να μοιραστώ κάποια γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Σύρου και με γεμίζουν αισιοδοξία και χαρά! Όντας για δεύτερη διετία Πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων πολλές φορές έχουμε αναδείξει σοβαρά προβλήματα τα οποία παραμένουν φυσικά όπως αυτό της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης αλλά δε μπορώ να μην πω και τα πολύ θετικά τα οποία παίρνουν σάρκα και οστά και δίνουν στους κατοίκους της Σύρου και των Κυκλάδων καλύτερη περίθαλψη-αυτό το οποίο αξίζουμε δηλαδή ως άνθρωποι - ξεκίνησε η λειτουργία του Μαγνήτη επιτέλους και σύντομα στο Νοσοκομείο μας θα ξεκινήσει ιατρείο ύπνου με έναν εξαίρετο επιστήμονα Πνευμονολόγο τον κ. Παναγιώτου ο οποίος στο κοντινό μέλλον θα κάνει και βρογχοσκοπήσεις. Τα τακτικά ιατρεία οργανώνονται πιο σωστά και ο χώρος των επειγόντων θα λειτουργεί πλέον μόνο για τα επείγοντα!! Για όλους αυτούς τους λόγους θα ήθελα να πω ένα μπράβο σε όσους εργάζονται σκληρά για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την υγεία των κατοίκων της Σύρου και των Κυκλάδων. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων θα συνεχίσει να είναι ζωντανός για να αναδεικνύει τα θετικά και τα αρνητικά τα οποία συμβαίνουν μέσα στο Νοσοκομείο μας”.