Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

Η δύναμη της πραότητας

  • Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020 - 11:37

Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή με τις φράσεις «Ιδού ο αμνός του Θεού που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου» είναι  «ο Γιος του Θεού», έχουμε μια ομολογία πίστεως στον Ιησού Χριστό, δια στόματος του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Συγκεκριμένα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας περιγράφει  πώς έζησε το γεγονός της Βαπτίσεως του Ιησού ο Ιωάννης Βαπτιστής.

«Εκείνο τον καιρό,  είδε ο Ιωάννης τον Ιησού να έρχεται προς το μέρος του και είπε: "Ιδού ο αμνός του Θεού που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου. Αυτός είναι εκείνος για τον οποίο είπα: `Μετά από μένα έρχεται ένας που βρέθηκε μπροστά από μένα, γιατί ήταν πριν από μένα΄. Κι εγώ δεν τον γνώριζα, αλλά για τούτο ήλθα εγώ να βαφτίζω σε νερό, για να φανερωθεί στον Ισραήλ". Κι ο Ιωάννης έδωσε μαρτυρία, λέγοντας: "Είδα το Πνεύμα να κατεβαίνει σαν περιστέρι απ' τον ουρανό κι έμεινε πάνω του. Κι εγώ δεν τον γνώριζα, αλλά εκείνος που μ' έστειλε να βαφτίζω σε νερό, εκείνος μου είπε: `Επάνω σ' όποιον δεις το Πνεύμα να κατεβαίνει και να μένει πάνω του, αυτός είναι εκείνος που βαφτίζει σε Άγιο Πνεύμα. Κι εγώ το είδα κι έδωσα μαρτυρία ότι αυτός είναι ο  Υιός του Θεού"».

Βέβαια, για μας σήμερα, η κατανόηση της  έκφρασης «αμνός του Θεού», παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, γι’ αυτό και οι ερμηνείες που υπάρχουν είναι πολλές.

Το  έργο του Ιωάννη ήταν να δώσει μαρτυρία για το πώς πείστηκε ότι ο Ιησούς ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας.