40 χρόνια “Κοινή Γνώμη”

  • Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2021 - 06:19

Να που κι εμείς ως εφημερίδα μεγαλώνουμε, ακολουθώντας την φυσική ροή των πραγμάτων, μπαίνοντας στο 40ο έτος κυκλοφορίας μας, χωρίς όμως να γερνάμε, αλλά απλά να μεστώνουμε σε επίπεδο άποψης  και επαγγελματισμού, κρατώντας την ουσία των γεγονότων και αυτό να μεταφέρουμε στους αναγνώστες.

Η “Κοινή Γνώμη” μπαίνει αισίως στα 40 χρόνια κυκλοφορίας της, διατηρώντας απαρέγκλιτα, όλα αυτά τα χρόνια, τις βασικές της αρχές για έγκυρη, ουσιαστική και πλουραλιστική ενημέρωση, μακριά από εξαρτήσεις και κομματικές αποχρώσεις και με βασικό γνώμονα τον σεβασμό στον αναγνώστη.

Η οραματική προσπάθεια του εκδότη Γιώργου Βακόνδιου, η οποία ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου του 1982, για τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης εφημερίδας των Κυκλάδων, κινήθηκε σε μία σταθερά ανοδική πορεία επί 40 χρόνια, καταγράφοντας μία ιστορική διαδρομή.

Από το πρώτο εκείνο φύλλο της έκδοσης της και για 20 χρόνια η “Κοινή Γνώμη” είχε εβδομαδιαία κυκλοφορία, έως τις 25 Νοεμβρίου του 2002, οπότε και έγινε ημερήσια, χωρίς ουδέποτε να παύσει ή να ανασταλεί η έκδοση της, δεν υπήρξε ουδέποτε δισταγμός σε αλλαγές αναβάθμισης όχι μόνο του δημοσιογραφικού περιεχομένου αλλά και της εκτυπωτικής της ποιότητας.

Η πρώτη ασπρόμαυρη έκδοση του 1982 έδωσε μετά από 10 χρόνια, το 1992, την θέση της στη διχρωμία, ενώ το 2000 ακολούθησε η πενταχρωμία στην εκτύπωση.

Ενισχυόμενη συνεχώς η εφημερίδα με στελεχιακό δυναμικό, αλλά και με υλικοτεχνική υποδομή, φτάνει το 2013 να μπει δυναμικά και στον χώρο του διαδικτύου, ξεκινώντας την ηλεκτρονική της έκδοση, ενώ εμπλουτίζεται παράλληλα με νέες θεματικές ενότητες, που αποτελούν και βασικό στοιχείο διαφοροποίησης της ως μέσον ενημέρωσης. 

Με το δημοσιογραφικό δυναμικό της να κρατά με αφοσίωση ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, με διασταύρωση πληροφοριών και καταγραφή όλων των θέσεων και απόψεων, ακολουθώντας τον δρόμο της αλήθειας και της αντικειμενικότητας, χωρίς δισταγμούς στην αποτύπωση κριτικής και προβληματισμού για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία των Κυκλάδων.

Καθημερινό “κυνήγι” της ειδησεογραφίας, ποιοτική αρθρογραφία, τήρηση της δεοντολογίας,  μακριά από σκοπιμότητες αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που καθιέρωσαν την “Κοινή Γνώμη” ως αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης των νησιών του νομού, κερδίζοντας την αναγνώριση από τους ίδιους τους αναγνώστες.   

Μία εκδοτική, δημοσιογραφική και τεχνική ποιοτική πορεία που συνεχίζει μέχρι σήμερα σε μία τροχιά εξέλιξης, με νέους, ακόμα υψηλότερους, στόχους να τίθενται συνεχώς, οι οποίοι και ορίζουν το μέλλον του μέσου.