Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Η ανεκτίμητη αξία της αγάπης

Πλημμυρισμένη από συγκίνηση και πάνω από όλα, αγάπη ήταν η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης στην ανακαινισμένη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής Αδελφών του Ελέους.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, γονέων, αλλά και τροφίμων του Ησυχαστηρίου που δεν σταμάτησαν λεπτό να ενθαρρύνουν τα παιδιά με το χαμόγελο και το ζεστό τους χειροκρότημα, οι μαθητές και οι δασκάλες έδωσαν στα Χριστούγεννα… άφθονο συναίσθημα.

Η γιορτή ήταν βασισμένη στο πρόγραμμα κοινωνικοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης με τίτλο «Γνωρίζω τον εαυτό μου. Αποδέχομαι τα συναισθήματά μου. Μπαίνω στη θέση του συνανθρώπου μου και παίρνω προσφέροντας», το οποίο ολοκλήρωσε πέρυσι τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του και συνεχίζεται φέτος κατόπιν επιθυμίας τόσο των εκπαιδευτικών του σχολείου, όσο και των γονέων.

Παλιοί και νέοι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις του και με την αγάπη και τον αυθορμητισμό τους ζέσταναν ακόμη περισσότερο τις καρδιές των παρευρισκομένων. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας μέσα από τις περιγραφές της κ. Αντωνίας Καπέλλας, που αναπαράστησαν ζωντανά οι μαθητές. Στη συνέχεια, οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους έδειξαν στο κοινό τι είναι για αυτούς η αγάπη, πώς τη ζωγραφίζουν και πώς την εκφράζουν.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έδωσαν συμβολικά μία καρτούλα με ευχές, συνοδευόμενη από γλύκισμα, στους ηλικιωμένους των «Αδελφών του Ελέους».