Πρώτα η Σύρος

Να δείξετε τη δέουσα σοβαρότητα

  • Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2020 - 19:51

Τη χειρότερη εικόνα των τελευταίων ετών παρουσιάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να βρει το βηματισμό της μετά την πανδημία, με αργούς ρυθμούς και βαριά αντανακλαστικά, και τη μείζονα μειοψηφία να αναλώνεται σε αντιπολίτευση του facebook και της μικροπολιτικής.

Μεγάλος ντόρος έγινε από πλευράς μείζονος μειοψηφίας για την πραγματοποίηση δημοτικών συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη, άποψη με την οποία γενικά συμφωνούμε, υπό προϋποθέσεις που θα καταστήσουν την τηλεδιάσκεψη λειτουργική και ασφαλή, αφού ο Δήμος μας δεν ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει άμεσα τέτοιες τεχνολογίες, οι οποίες δίνουν μεγάλες δυνατότητες, αλλά χρειάζονται προσεκτική χρήση και αξιοποίηση, διαφορετικά καταλήγουν σε επικίνδυνα φιάσκα.
Και ενώ λοιπόν η μείζονα μειοψηφία ζητούσε και ζητάει επιτακτικά άμεση συμμετοχή σε ζωντανές συνεδριάσεις, όταν έρχεται το θέμα της πραγματοποίησης ζωντανών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέατρο Απόλλων, αποφασίζει να απέχει για να μην υπερψηφιστεί το θέμα και έτσι ουσιαστικά μπλοκάρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης της ζωντανής συνεδρίασης.  Άβυσσος η ψυχή των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας! Φαίνεται ότι η παράταξη αυτή, η οποία κατά την προηγούμενη Δημοτική θητεία έκανε πολιτική του facebook, δεν έβαλε μυαλό και τώρα κάνει και αντιπολίτευση του facebook και της φωτογραφίας.
Από την άλλη, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να σέρνει αργά τα βήματά της και να λειτουργεί ακόμα με ρυθμούς πανδημίας, αδυνατώντας, όχι απλώς να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας, αλλά ακόμα και να τα συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το νησί μας πέρασε μια σοβαρότατη κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας ακόμα δεν τα έχουμε βιώσει στο σύνολό τους, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών, η κοινωνία υποφέρει και οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου, τσακώνονται για το εάν θα πουν μεγάλα λόγια και θα δημιουργήσουν ανούσιες εντυπώσεις, στα μικρόφωνα του υπολογιστή τους ή στις θέσεις του Θεάτρου Απόλλων.
Σας καλούμε όλους να δείξετε τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αποφασίσετε σε ποιο τραπέζι θέλετε να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.
Εμείς θα είμαστε παρόντες με προτάσεις και λύσεις, είτε τις αναφέρουμε γραπτώς, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε σε δημόσια συνεδρίαση.  Γιατί όταν συζητάμε για τα θέματα του τόπου μας οφείλουμε να είμαστε τίμιοι, ειλικρινείς και παρόντες.  Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος μειοψηφίας προσέξτε, γιατί, όταν θα κληθείτε να κοιτάξετε τους Συριανούς στα μάτια και να κάνετε απολογισμό, τότε δεν θα σας προστατέψει καμιά τηλεδιάσκεψη και καμιά φτηνή και ανούσια δικαιολογία.

Δημοτική παράταξη «Πρώτα η Σύρος»