Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και της ΔΕΥΑΣ αναζητούν τα αίτια της διαρροής

Πλημμύρησε υπόγειος χώρος του Δημαρχιακού Μεγάρου

Διασώθηκαν οι φάκελοι με σημαντικό αρχειακό υλικό

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε χθες το πρωί στις υπηρεσίες του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, έπειτα από τον εντοπισμό υδάτων στον υπόγειο χώρο του κτηρίου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Γιάννη Μαραγκού, αλλά και εργαζομένων στον τομέα Ύδρευσης, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια της εισροής των υδάτων.

Προσπάθεια εντοπισμού του προβλήματος

Στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμβληματικό κτήριο του Δημαρχείου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με τις τεράστιες εξωτερικές φθορές, τις περισσότερες εκ των οποίων έχουν καταστεί και επικίνδυνες, καθώς επίσης και με αυτά που εντοπίζονται στο εσωτερικό του, ήρθε να προστεθεί και άλλο ένα, σημαίνοντας συναγερμό στις υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί εντοπίστηκε εκτεταμένη εισροή υδάτων στον υπόγειο χώρο του κτηρίου, όπου φυλάσσονται φάκελοι με αρχειακό υλικό του Δήμου, νομικά βιβλία, καθώς επίσης και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στον πλημμυρισμένο χώρο βρέθηκε τόσο ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιάννης Μαραγκός, όσο και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Βουτσίνος και Δομένικος Σαγκινέτος, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, κρίθηκε αναγκαία η διενέργεια ελέγχου από υδραυλικούς του Δήμου, με σκοπό να εντοπίσουν την αιτία της εισροής των υδάτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Μαραγκού στην "Κοινή Γνώμη", τα πρώτα συμπεράσματα οδηγούν στο γεγονός ότι η εισροή υδάτων οφείλεται σε εξωτερικό παράγοντα και συγκεκριμένα από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΣ επί της οδού Ηρ. Καραολή και Δημητρίου, όπισθεν του δημαρχείου.

Όπως δήλωσε, άμεσα θα διενεργηθεί έλεγχος από κλιμάκιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ώστε να εξακριβωθεί εάν και εφόσον το πρόβλημα του πλημμυρισμένου υπογείου, προκλήθηκε από βλάβη αγωγού της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην ερώτηση εάν υπήρξαν απώλειες στο αρχείο του Δήμου, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι από την αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο δεν εξακριβώθηκε κατεστραμμένο, ευτυχώς, υλικό, πλην κάποιων φθορών σε κούτες που περιείχαν υλικό το οποίο αποτελεί μέρους των εθιμοτυπικών δώρων που προσφέρονται στους επίσημους επισκέπτες.

Τέλος, για το θέμα μίλησε στην εφημερίδα και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Γιώργος Βακόνδιος ο οποίος τόνισε ότι ενημερώθηκε η Υπηρεσία για το γεγονός, σημειώνοντας ότι θα διενεργηθούν εργασίες προκειμένου να εντοπιστεί ο αγωγός ή ο σωλήνας που δημιούργησε το πρόβλημα. Όπως είπε, δυστυχώς τέτοια φαινόμενα είναι συχνά και άπτονται των προβλημάτων που εντοπίζονται στο δίκτυο και στις διακλαδώσεις ύδρευσης.