2η ημέρα εκδηλώσεων του Loukoumi Festival 2014 στην Ερμούπολη

Ένα φεστιβάλ...όνειρο

Για μία ακόμη βραδιά, το Συριανό λουκούμι αναδείχθηκε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σαββατοκύριακου, ενός διημέρου πασπαλισμένου με ζάχαρη, αγάπη, όνειρα, χαρά και πολλές γλυκές εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Λουκουμιού κορυφώθηκαν χθες το βράδυ στην Πλατεία Μιαούλη, η οποία δίχως να χάσει ούτε λεπτό την αίγλη της, μετατράπηκε σε μία λαχταριστή λουκουμόπολη για μικρούς και μεγάλους.

Μετά την επιτυχία της πρώτης ημέρας στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Συρου, οι επισκέπτες του πιο γλυκού φεστιβάλ του νησιού συνέχισαν το “ταξίδι” τους στον κόσμο της γεύσης και της τέχνης, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με φόντο το μαγευτικό δημαρχείο της Σύρου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με λουκουμοπαιχνίδια από την ομάδα θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ και συνταγές ζαχαροπλαστικής με λουκούμι από τη δημοσιογράφο γεύσης Ιωάννα Σταμούλου.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η πρώτη απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπα ή φορείς που προωθούν την προσπάθεια της Σύρου και των Κυκλάδων για την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 πολύ πιο πέρα από τα θαλάσσια σύνορα του νησιωτικού μας συμπλέγματος. Στο πλαίσιο αυτό, πρεσβευτές της προσπάθειας αναδείχθηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου Μπάμπης Κουλούρας και η εταιρεία Blue Star Ferries. Την απονομή πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε σε πρώτη παγκόσμια «ειδική» προβολή το βιντεοκλίπ του τραγουδιού “Λουκουμάκι συριανό” από το συγκρότημα Νέα Τάξη Πραγμάτων, παρουσία των “πρωταγωνιστών” του βίντεο, οι οποίοι συστήθηκαν στο κοινό και έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Τέλος, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στο πιο γλυκό ψηφιδωτό του κόσμου από 5.000 λουκούμια, τοποθετημένα στη θέση τους από τα 20 μικρά παιδιά του εργαστηρίου παραδοσιακών χορών “η σοφία της παράδοσης”.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο ο ηθοποιός – σταντ απ κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το κοινό με το κέφι και τον ενθουσιασμό του.