Ο τεχνικός του Αίαντα Σύρου Μάκης Πούλος βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας και μίλησε για την ομάδα του και τα μπαράζ του πρωταθλήματος Κυκλάδων

Ομάδα γεμάτη ταλέντα

Ο Αίαντας Σύρου όπως είναι γνωστό θα πάρει μέρος στα μπαράζ του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά και το εισιτήριο ανόδου στη Γ' Εθνική. Η νεανική ομάδα της Σύρο έδειξε πάρα πολλά καλά στοιχεία κι αυτό όχι μόνο είναι ενθαρρυντικό, αλλά φέρνει και “αέρα” αισιοδοξίας για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Πολλά νέα ταλέντα της ομάδας έδειξαν ότι θα αποτελέσουν το αύριο του Συριανού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Ajax μετρά μόλις ένα χρόνο “ζωής”, αφού είναι η πρώτη φορά που πήρε μέρος στο πρωτάθλημα Κυκλάδων. Η χρονιά αυτή αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αφού το Συριανό σωματείο συνεχίζει την προσπάθειά, είναι άκρως επιτυχημένη καθώς ήδη ο στόχος έχει επιτευχθεί. Ο έμπειρος τεχνικός του Αίαντα Σύρου Μάκης Πούλος βρέθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας και μίλησε, τόσο για την ομάδα σ' αυτήν τη πρώτη της χρονιά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, όσο και για τους αγώνες μπαράζ του πρωταθλήματος.

Αρχικά ο κ. Πούλος μίλησε για το “ρίσκο” που πήρε να αναλάβει τις τύχες μιας ομάδας που έκανε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στο πρωτάθλημα ανδρών.

“Όπως είχα πει και το περασμένο καλοκαίρι, την πρόταση του Ajax τη δέχθηκα σχετικά νωρίς και αφού την επεξεργάστηκα λίγο στο μυαλό μου, τελικά έδωσα θετική απάντηση στους διοικούντες του σωματείου. Η ομάδα αυτή βέβαια ήταν ουσιαστικά νεοσύστατη στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων και για κάποιους αυτό ήταν ένα ρίσκο. Μάλιστα υπήρχαν και κάποιοι προβληματισμοί, κατά πόσο θα μπορεί να σταθεί μια τέτοια ομάδα, με νέα παιδιά στο τοπικό πρωτάθλημα. Εμείς, προσθέσαμε ακόμη 4-5 έμπειρους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και τους “παντρέψαμε” με τους νέους και πιστεύω πως κάναμε μία πάρα πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα αυτή παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ξεπέρασε τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι στόχοι αυτοί ήταν: ο πρώτος ήταν να μπορούμε να παίξουμε με fair play, σωστό ποδόσφαιρο και να μην δημιουργούμε άλλες αρνητικές καταστάσεις μέσα στο γήπεδο, ο δεύτερος, να μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπέστατα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να προσφέρουμε ωραίο θέαμα και ο τρίτος στόχος που ήρθε στη συνέχεια, δεν ήταν άλλος από το να περάσουμε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Τελικά τα καταφέραμε και σ' αυτό το σημείο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Θεωρώ κλείνοντας ότι είναι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά”.

* Πολλοί λένε ότι η ομάδα σας τα κατάφερε γιατί παίξατε σε έναν θεωρητικά εύκολο όμιλο, ποια είναι η δική σας απάντηση πάνω σ' αυτό το θέμα.

“Θέλω να πω αρχικά ότι η ομάδα μου θα μπορούσε κάλλιστα να καταλάβει και την πρώτη θέση στον όμιλο της. Οι αγώνες μας με τον Παμμηλιακό ήταν σε πολύ οριακό σημείο, τόσο εδώ στη Σύρο, όσο και στη Μήλο που κρίθηκε από ένα γκολ, από στημένη φάση. Στη Σύρο είχαμε την υπεροχή και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, καθώς είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ. Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση ότι ο όμιλός μας ήταν πιο εύκολος από τους άλλους δύο και το έχω εκφράσει πάρα πολλές φορές αυτό το πράγμα. Μην ξεχνάμε ότι στο δικό μας όμιλο, λόγο ότι είχε οκτώ ομάδες, ο τελευταίος σύλλογος, η Σέριφος, βγήκε έξω από την ειδική βαθμολογία που γίνεται με βάση των κανονισμών την FIFA. Άρα, μας έμεινε μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα, που ήταν η Σίφνος. Νομίζω, ότι σε όλους τους ομίλους υπήρχε αδύναμη ομάδα, όπως για παράδειγμα στον τρίτο όμιλο ήταν ο Καρτεράδος, αλλά και στον πρώτο ήταν η Υδρούσα. Εμείς, όμως είχαμε στον όμιλό μας μία ακόμη δύσκολη ομάδα που ήταν ο Πάγος, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είμαστε τρεις οσύλλογοι που κυνηγούσαμε την πρώτη θέση. Ενώ, στους άλλους δύο ομίλους υπήρχαν δύο ομάδες με στόχο την πρωτιά. Θεωρώ επιτυχία για την ομάδα μου να κερδίσει δύο φορές την ομάδα του Πάγου, αλλά και να έχουμε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα”.

* Πιο ήταν το μεγαλύτερο κέρδος σας την φετινή χρονιά;

“Το μεγάλος μας κέρδος ήταν κι αυτό μας το είπαν οι άλλες ομάδες, ο τρόπος που αντιμετωπίζαμε τα παιχνίδια, αλλά και τα συνολικά αποτελέσματα. Ακόμη και σε παιχνίδια που δεν πιάσαμε καλή απόδοση πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν θέλω να οικιοποιηθώ όλη την επιτυχία αυτής της ομάδας, γιατί όπως ξέρουμε η ακαδημία του Ajax στη Σύρο, πριν ονομάζονταν Νέοι Ολυμπιακού Σύρου, και είναι μια δουλειά που έχει ξεκινήσει πριν από 8-10 χρόνια από τον Γιώργο Ρούσσο και όλα τα μέλη της διοίκησης. Άρα, τα νέα παιδιά που είχα στο ανδρικό, είναι αθλητές που έχουν βγει μέσα από την ακαδημία. Η δική μου επιτυχία είναι ότι μπόρεσα να “παντρέψω” αυτά τα νέα παιδιά με τους μεγαλύτερους σε ηλικία που ήρθαν στην ομάδα. Επίσης, κατάφερα να μεταδώσω σύμφωνα με την εμπειρία που έχω, τον τρόπο της αντιμετώπισης των παιχνιδιών. Το γεγονός αυτό μας έδωσε την πρόκριση στον final-four”.

Αναδείξαμε και νέους ποδοσφαιριστές στο ανδρικό πρωτάθλημα

* Η αλήθεια είναι ότι αυτό που έκανε ο Ajax ήταν όπως το θέσατε κι εσείς ένα ρίσκο. Η δουλειά που γίνεται στην ακαδημία θα αποφέρει καρπούς. Στο άμεσο μέλλον θα βγουν κι άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές;

“Το μεγαλύτερο μας κέρδος τη φετινή χρονιά εκτός από την πρόκρισή μας στο final-four, είναι ότι αναδείξαμε και νέους ποδοσφαιριστές στο ανδρικό πρωτάθλημα. Έρχονται από πίσω κι άλλα παιδιά που έχουμε εντοπίσει και αξιολογήσει όλοι οι προπονητές. Υπάρχουν αθλητές από το εφηβικό και παιδικό που του χρόνου θα μπουν στις προπονήσεις του ανδρικού. Το ίδιο έγινε και την φετινή χρονιά, παιδιά έπαιζαν στο πρωτάθλημα των εφήβων και παίδων, ήταν και στην ανδρική ομάδα. Τα παιδιά αυτά ήταν ο Σταφυλάς και ο Φουάσης. Υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές με πάρα πολύ ταλέντο και δουλεύουν σωστά. Πιστεύω, ότι δείξαμε ακόμη πως μπορεί να λειτουργήσει μια ομάδα με μικρό μπάτζετ. Γιατί, η δική μας ομάδα δεν είχε ποδοσφαιριστές με αμοιβή, όσοι ήρθαν στον Ajax το έκαναν με τη δική τους θέληση και όλα τα άλλα παιδιά είναι από την ακαδημία. Η προσπάθεια που γίνεται στη Σύρο για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου είναι σε καλό δρόμο και σίγουρα στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλα παιδιά με ταλέντο”.

* Η ομάδα σας κατάφερε να φτάσει στα μπαράζ του πρωταθλήματος κι αν δεν υπήρχε το απαγορευτικό θα είχατε παίξει αυτή τη στιγμή με τη Μύκονο. Θα ήθελα να μου πείτε από την πλευρά σας πως βλέπεται αυτή τη διαδικασία και ποια ομάδα πιστεύετε εσείς ότι έχει το προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

“ Από την πλευρά μας υπάρχει μεγάλη διάθεση και οι παίκτες δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμοι στα παιχνίδια μπαράζ. Ακόμη υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος αν έρθει να παρακολουθήσει μία προπόνηση από κοντά. Οι ποδοσφαιριστές όλοι είναι ευδιάθετοι και συμμετέχουν στην προπόνηση και τα δίνουν όλα. Πιστεύω ότι έχουμε έναν πολύ καλό δείκτη ετοιμότητας. Δεν ξέρω βέβαια, κατά πόσο θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός αγώνα, όπως για παράδειγμα με την Μύκονο. Εμείς, από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε και θα τα δώσουμε όλα. Σ' αυτά τα παιχνίδια ούτως η άλλως έχουμε πει ότι δεν θα έχουμε άγχος, αφού ήδη η χρονιά είναι επιτυχημένη και οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί. Βέβαια, όταν μπαίνεις σε μία τέτοια διαδικασία δεν μπαίνεις ποτέ για να χάσεις. Άρα, στόχος μας είναι να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να πάρουμε ότι το καλύτερο μπορούμε. Είδαμε και την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα είναι αυτό που σας είπα πριν, για την ευκολία – δυσκολία του δικού μας ομίλου, ότι είχαμε την πρώτη έκπληξη. Δηλαδή, η ομάδα που θεωρητικά ήταν το φαβορί για τη νίκη και μιλάω για τον Πανθηραϊκό, έχασε από τον Παμμηλικαό που ας πούμε ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Είναι αυτό που έχω πει, δηλαδή, όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, με μία διαφορά τη Μύκονο, που την θεωρώ πιο έμπειρη και με στόχο όπως έχει δηλώσει άλλωστε, τον τίτλο. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί μέσα στο γήπεδο φαίνονται τα φαβορί και τα αουτσάιντερ”.

Θα πάμε σε μία σειρά μέχρι τη δεύτερη αγωνιστική που θα είναι τα παιχνίδια κλειστά

* Θα ήθελα να μου πείτε πως βλέπετε να κυλά αυτή η διαδικασία, καθώς είχαμε και την πρώτη έκπληξη με το “καλημέρα”.

“Πιστεύω ότι θα πάμε σε μία σειρά μέχρι τη δεύτερη αγωνιστική που θα είναι τα παιχνίδια κλειστά, όπως δηλαδή ήταν και η αναμέτρηση του Πανθηραϊκού με τον Παμμηλιακό, που είχαμε μόλις ένα γκολ κι αυτό σημειώθηκε προς το τέλος της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 73'. Δεν υπήρχαν πάρα πολλές φάσεις σ' αυτό το παιχνίδι κ έτσι πιστεύω θα κυλήσει και το δικό μας παιχνίδι με τη Μύκονο. Το ίδιο νομίζω ότι θα συμβεί και τη δεύτερη αγωνιστική, που όπως είπα, οι δυνατότητες των ομάδων είναι εφάμιλλες, με τη μόνη διαφορά τη Μύκονο κι αυτό λόγω εμπειρίας. Θεωρώ, ότι η δική μου ομάδα, αν προσέξει κάποια στοιχεία μέσα στον αγώνα, τότε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της αναμέτρησης”.

* Κλείνοντας αν και είναι λίγο νωρίς να ρωτήσω κάτι τέτοιο, θα ήθελα να μου πείτε λίγο για το μέλλον σας κι αν θα παραμείνετε στον Ajax και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

“Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά που κάνω. Έχω συμφωνήσει με τη διοίκηση να είμαι προπονητής του Ajax για έναν χρόνο, δηλαδή, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι σ' αυτή την ομάδα, μου άρεσε πάρα πολύ το κλίμα που υπήρχε μέσα στα αποδυτήρια, η συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές και με τη διοίκηση. Τα καλά αποτελέσματα φέρνουν και καλά συναισθήματα και θέλω κι εγώ σαν προπονητής να το χαρώ στα μπαράζ, μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου και τους παράγοντες της ομάδας. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου και οι σκέψεις μου είναι στους αγώνες μπαράζ, όταν έρθει η ώρα θα συζητήσω αρχικά με τη διοίκηση της ομάδας, στη συνέχεια θα δω αν έχω και κάποιες άλλες προτάσεις κι έπειτα θα αποφασίσω για το μέλλον μου”. 

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα