Στους 4 του κυπέλλου ο Α.Ο. Σύρου, έπειτα την νίκη με 3-0 επί του Αίαντα Σύρου

Και τώρα το... κύπελλο

Ο Α.Ο. Σύρου μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι επικράτησε με 3-0 του Αίαντα Σύρου και προκρίθηκε στους 4 τους θεσμού του κυπέλλου Κυκλάδων. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα (θα μπορούσε να είχε γίνει λίγη ώρα αργότερα) στο γήπεδο της Ερμούπολης - ΕΠΣ Κυκλάδων, παρουσία περίπου 500 φιλάθλων.

Η νίκη αυτή είναι η δεύτερη για την ομάδα του Μάκη Πούλου, αφού την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου είχε επικρατήσει με 4-0 στο ίδιο γήπεδο, του Πάγου και είχε περάσει στην επόμενη φάση.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο και πήραν μία πρώτη γεύση για το τη θα ακολουθήσει τη φετινή χρονιά, καθώς και οι τρεις Συριανές ομάδες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο. Όπως είναι γνωστό από τον πρώτο όμιλο θα περάσει η πρώτη ομάδα, ενώ η δεύτερη θα δώσει αγώνα μπαράζ με την αντίστοιχη του δευτέρου, ώστε να βγει η μία που θα πάει στα μπαράζ του πρωταθλήματος.

Έτσι, ο ανταγωνισμός στον πρώτο όμιλο θα είναι μεγάλος και θα είναι προς όφελος των φιλάθλων που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου οι δύο ομάδες προσπάθησαν στο πρώτο μέρος να επιβάλλουν τον ρυθμός τους, όμως οι δύο προπονητές είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους πος την εστία τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μέσοι και οι επιθετικοί των ομάδων να μην έχουν κενούς χώρους και να κάνουν αρκετά λάθη. Από θέμα τακτικής το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σεμινάριο προπονητικής, αφού και οι δύο τεχνικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό

Το γρήγορο γκολ άλλαξε τα δεδομένα

Οι δύο ομάδες βέβαια έχασαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουν το σκορ, με μεγαλύτερη αυτή του Μπαλόπιτα στο 14', όπου ο παίκτης του Αίαντα στάθηκε άτυχος αφού είδε το σουτ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Καραμαλίγκα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε, αφού στην πρώτη φάση ο Α.Ο. Σύρου άνοιξε το σκορ με τον Περιάλη (46'). Ο Σταματίου με πολύ ωραία ασίστ (πάρε βάλε) έβγαλε μόνο του τον Περιάλη, όπου με τη σειρά του δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Συριανό.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μάκη Πολύλου ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού έφυγε από πάνω της το άγχος και έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, καθώς μετά το γκολ που δέχθηκαν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους κι έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή.

Ο Κόκκαλης βρέθηκε μόνο στο σημείο του πέναλτι και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Λεονάρδος Πρίντεζης έπειτα την δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι του Σαματίου έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

Στο 8' ο Περιάλης προσπάθησε να απειλήσει τον Συριανό με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αίαντα.

Στο 14' ήρθε η απάντηση από πλευράς Ajax, καθώς ο Μπαλόπιτας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως στάθηκε άτυχος. Η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραμαλίγκα.

Στο 23' η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Σαγκινέτου.

Άουτ πέρασε το σουτ του Μαραγκού στο 34'.

Στο 46' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ (1-0) με τον Περιάλη έπειτα την ασίστ του Σταματίου.

Στο 61' ο Κόκκαλης με κεφαλιά μέσα από το μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Στο 79' ο Συριανός έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βαβουράκη.

Ο Λεονάρδος Πρίντεζης στο 89' έπειτα τη δεύτερη ασίστ του Σταματίου διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΟ ΣΥΡΟΥ: (Πούλος Μ.) Καραμαλίγκας, Σταμούλης, Βαβουράκης, Κόκκαλης, Μητσόπουλος (26' Πρίντεζης), Μαραγκός (65' Χαβδούλας), Ελ Κάντι, Τζώρτζης, Σταματίου, Περιάλης Γ., Τερόλης (82' Σούρλας).

ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΥΡΟΥ: (Ρούσσος Γ.), Συριανός, Καράβας (64' Παπαδάκης), Τσιριγώτης, Βασάλος, Αναγνωστόπουλος, Μανουδάκης, Μπαλόπιτας, Μουράϊ, Ρούσσος, Σαγκινέτος (64' Γιαννάκος), Λούσας (49' Μεμάϊ).