Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων ο Πάγος, όπου επικράτησε στην Τήνο με 3-2 της τοπικής ομάδας

Νίκη... και καλή μπάλα

Ο Πάγος επικράτησε στην Τήνο και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του, στο πρωτάθλημα Κυκλάδων. Οι Συριανοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0, δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και απάντησαν άμεσα στο γκολ της Τήνου. Πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο ο Πάγος είχε πάρει κεφάλι στο σκορ και στην επανάληψη θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ και να πάρει μία άνετη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι του άφηναν πολλούς κενούς χώρους. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη έφτασε πιο άνετα στη νίκη από ότι δείχνει το τελικό 3-2, αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν στο φινάλε του αγώνα.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ήταν και λογικό, αφού είναι αρχή του πρωταθλήματος και τα σωματεία χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν. Όσο κυλούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν τα ηνία του αγώνα και επέβαλαν τον ρυθμός τους. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά ουσιαστικά εκμεταλλευόμενοι τον αέρα που είχαν υπέρ τους. Σε μία από τις επιθέσεις που έκαναν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, από εκεί και πέρα η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη πίεσε την Τήνο, την έκλεισε στα καρέ της και σε διάστημα μόλις οκτώ λεπτών κατάφερε και γύρισε την εις βάρος της κατάσταση.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για την Συριανή ομάδα, αφού οι ελεύθεροι χώροι ήταν περισσότεροι και έβγαιναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην επίθεση. Ο Βάβλης από τα έντεκα βήματα ουσιαστικά κλείδωνε τη νίκη για την ομάδα του, αφού οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν.

Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Τηνιακοί ήταν να μειώσουν σε 3-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Μετά απ' αυτό ο κ. Μαραγκός σφύριξε την λήξη του αγώνα και Πάγος πήρε το πρώτο του τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα.

Δίκαιη νίκη

Οι Συριανοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ δεν ξέφυγαν από το πλάνο που είχαν καταστρώσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Μεγάλο ρόλο γι' αυτό έπαιξε ο Ηλίας Ξενικάκης, καθώς όταν δέχθηκε γκολ η ομάδα του “φώναξε” στους παίκτες του να μην χάσουν την ψυχραιμία τους. Αυτό έγινε και ο Πάγος δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Πρίντεζη έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Το παιχνίδι αν και ξεκίνησε μουδιασμένα στο 7' ο Πρίντεζης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Κελαδίτης απέκρουσε την κεφαλιά του φορ του Πάγου.

Στο 17' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έβγαλε με υπερένταση την κεφαλιά του Αργυρού.

Στο 27' άουτ πέρασε το σουτ του Ξενόπουλου, μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα ο Λοΐσιος ήταν σε καλή θέση και έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Φ. Βιδάλη.

Στο 31' και 32' άουτ πέρασαν τα σουτ των παικτών του Πάγου, Βάλβη και Μανωλιού.

Στο 34' οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική αδράνεια των Συριανών και με την κεφαλιά του Δελώτη πήραν κεφάλι στο σκορ (1-0).

Η απάντηση ήταν άμεση από τους φιλοξενούμενους, αφού στο 36' με την κεφαλιά του Μάρκου Πρίντεζη από την μικρή περιοχή έφεραν το παιχνίδια στα ίσα. Στο 42' ο Μαραγκός πολύ σωστά υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αφού αμυντικός της ομάδας της Τήνου βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Την παράβαση στο 43' ανέλαβε να εκτελέσει ο Βάλβης, ο οποίος ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους Συριανούς να είναι μπροστά στο σκορ με 2-1.

Στην επανάληψη οι Συριανοί μπήκαν πιο δυνατά και στο 48' θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, όμως στάθηκαν άτυχοι στο φάουλ του εκτέλεσε ο Αργυρός από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κελαδίτη.

Στο 57' ο MVP της αναμέτρησης Γιάννης Βάλβης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (1-3).

Στο 70' ο Κελαδίτης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Πρίντεζη.

Στο 80' ο Ξενόπουλος θα μπορούσε να είχε μειώσει το σκορ, όμως η μπάλα από τις γροθιές του Λοΐσιου κατέληξε πλάγιο.

Τέλος, ο Βελαλόπουλος στις καθυστερήσεις του αγώνα μείωσε σε 3-2, έπειτα το πέναλτι που εκτέλεσε.

Α.Ο. ΤΗΝΟΥ (Σουράνης): Κελιδάτης Χ., Βελαλόπουλος Β., Θεοδώρου (85' Τριαντάφυλλος), Κελαδίτης Ν, Σαντοριναίος, Σκλαβούνος (80' Βίδος), Βελαλόπουλος Ε, Ξενόπουλος, Δελώτης, Βιδάλης Α. (62' Κρίτης), Βιδάλης Φ.

ΠΑΓΟΣ (Ξενικάκης): Λοΐσιο, Φωτεινιά, Αργυρό (81' Ξανθάκης), Σαμιωτάκης, Πρεολορέντζος, Νομικός, Μελισσάκης, Μανωλιός (61' Πάπιτσης), Πρίντεζης, Βάλβης, Troka (75' Παλαιολόγος).

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα