Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 6-0 του Ανδριακού και πάει στην Μήλο με την καλύτερη ψυχολογία

Γκολ και θέαμα από τον Α.Ο. Σύρου

Γκολ και θέαμα και πολλά χαμόγελα σκόρπισε η επίσημη εμφάνιση του Α.Ο. Σύρου, στην πρώτη φάση του θεσμού του κυπέλου, επικρατώντας του Ανδριακού με 6-0.

Οι Συριανοί θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα τέρματα όμως μετά το 5-0 έριξαν... ταχύτητα και προσπάθησαν να γυρίσουν τη μπάλα κάνοντας συγχρόνως μια δυνατή προπόνηση.

Η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη ήταν καλή, ουσιαστική και αποτελεσματική. Είναι γνωστό άλλωστε πως φέτος ο Α.Ο. Σύρου διαθέτει αξιόλογους επιθετικούς, αλλά και μέσους με ποιότητα, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και ο κόσμος να απολαμβάνει ωραίο ποδόσφαιρο.

Μπορεί ο Ανδριακός να μην έχει το μέγεθος άλλων ομάδων των Κυκλάδων, όμως η ομάδα της Άνδρου έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια και κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Στην άκρη του πάγκου κάθετε ένας έμπειρος προπονητής, που σίγουρα όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνει όλο και περισσότερο την αγωνιστική εικόνα του Ανδριακού.

Πετούσαν... φωτιές

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού τόσο ο Α.Ο. Σύρου όσο και ο Ανδριακός έδειξαν ότι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς να υπάρχουν σκοπιμότητες κι αυτό ήταν προς όφελος των φιλάθλων. Μπορεί ο Ανδριακό να μην κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μπορεί να δέχθηκε έξι τέρματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν ταμπουρώθηκε πίσω, αφού ήθελε να συμμετέχει κι αυτός στο παιχνίδι. Δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες όμως καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Αντίθετα ο Α.Ο. Σύρου από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι θέλει να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την υπόθεση πρόκριση και να ετοιμαστεί όσο τον δυνατόν καλύτερα για την επόμενη δοκιμασία στην... Μήλο.

Οι παίκτες του Α.Ο. Σύρου έδειξαν πως φέτος οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ωραία μπάλα, αφού η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη έχει ποιότητα.

Τώρα από την αρχή οι αθλητές της Σύρου έδειξαν διάθεση να βάλουν γκολ και να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Ραμπαβίλας σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας της Σύρου και το ημίχρονο έκλεισε με το τέρμα του νεαρού Μουλίδη.

Το δεύτερο μέρος η εικόνα αλλά και ο ρυθμός δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να σημειώνουν ακόμη τρία τέρματα με τους Καρίμαλη, Μουλίδη και τον Κώτση.

Το φιλμ του αγώνα

5' ο Ηλίας Κώτσης πήρε τη μπάλα πριν από την μεσαία γραμμή και έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχής, χωρίς κανείς να καταφέρει να τον κόψει, όμως το σουτ που επιχείρησε πήγε πάνω στον Παπουτσή και ο γκολκίπερ του Ανδριακού την έδιωξε με γροθιές.

6' ο Παπαδάκης θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων κάνοντας πίσω βήματα κατάφερε να μαζέψει τη μπάλα.

10' άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέμα.

12' την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Ραμπαβίλα.

18' ο Κάρολος Ρούσσος με μπαλιά ακριβείας βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ραμπαβίλα και ο φορ της ομάδας της Σύρου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπουτσή.

20' άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεσηξ φάουλ του Σέμα.

22' Τζαφάι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και προσπάθησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

27' o Abdul με σουτ από τα 20 περίπου μέτρα πίεσε τον Παπουτσή, όπου δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά και ο Ραμπαβίλας σαν... βούτυρο στο ψωμί του έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο βάθος των δικτύων του Ανδριακού.

35' ο Ραμπαβίλας έδωσε δίπλα στον Μαραγκό και δεύτερο με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

36' άουτ πέρασε το σουτ του Κώτση.

39' ο Abdul προσπάθησε με σουτ να νικήσει τον Παπουτσή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

41' ο Μουλίδης έπειτα το ωραίο κατέβασμα που έκανε μέσα στην περιοχή, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και με ωραίο δυνατό σουτ έκανε το 3-0 για τον Α.Ο. Σύρου.

Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με την πρόκριση να έχει ουσιαστικά κριθεί, σύμφωνα με την εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Α.Ο. Σύρου εξακολούθησε να έχει την μπάλα στην κατοχή του, να δημιουργεί φάσεις και να προσφέρει πλούσιο θέαμα στους 400 περίπου φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο της Ερμούπολης-ΕΠΣ Κυκλάδων.

47' ο Μ. Καρίμαλης με σουτ προσπάθησε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον δίκτυ του σκορ.

49' ο Συριανός δεν κατάφερε να αποκρούσει σταθερά τη μπάλα και ο Ανδριακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ.

58' ο Μ. Καρίμαλης με χαμηλό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε στη δεξιά γωνία του Παπουτσή και με αυτόν τον τρόπο έγινε το 4-0.

70' ο Ηλίας Κώτσης βρήκε ωραία τον Μουλίδη μέσα στην περιοχή και ο νεαρός του Α.Ο. Σύρου έδειξε πως μπορεί να τελειώσεις τις φάσεις και να δώσεις επιπλέον λύσεις στον Μάκη Βαρθαλίτη. Το σκορ έγινε 5-0 και ο κόσμος έδειξε να απολαμβάνει το θέαμα.

77' ο Ηλίας Κώτσης το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Α.Ο. Σύρου συνδυάστηκε άψογα με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα και οι Συριανοί έκαναν το 6-0, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

88' ο Ραμπαβίλας θα μπορούσε να είχε σκοράρει για ακόμη μια φορά, όμως η κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

89' άουτ πέρασε το σουτ του επιθετικού της ομάδας της Σύρου.

 

ΑΟ Σύρου (Βαρθαλίτης): Συριανός (68΄λ.τ. Καπέλας), Καρίμαλης (74΄Σαγκινέτος), Μαραγκός, Παπαδάκης, Μουράι, Ρούσσος Κ., Κώτσης, Αμπντουλ, Μουλίδης, Ραμπαβίλας, Νίκας (58΄λ.τ. Γκούφας).

Ανδριακός (Μεϊμάργλου): Παπουτσής, Γαρύφαλλος, Τσαφάι, Ισλαμάι, Χαλάς (52΄λ.τ. Νιτσόλας), Μαμάης (74΄Αρμακόλας), Τσορντανίδης, Γλυνός, Ζανάκης Γ., Σέμα (54΄ λ.τ. Γιαννισόπουλος), Ζανάκης Β.