Το “Πειρατικό” θέλει νίκη απέναντι στον Παμβοχαϊκό και ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική

Όλα τα σενάρια για Φοίνικα

Ο Φοίνικας όπως είναι γνωστό μετά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών έχει μπει σε περιπέτειες, αφού τίποτα δεν εξαρτάτε από τον ίδιο για είσοδο στην τετράδα.

Δείτε τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες στην 22η αγωνιστική και τι πρέπει να αποφύγουν. Δείτε ποια θέση είναι δυνατόν να κατακτήσουν και τι γίνεται με τις διπλές ισοβαθμίες αλλά και τα δύο σενάρια των τριπλών ισοβαθμιών. Ποιος έχει πλεονέκτημα, ποιος ελπίζει για 4αδα, για 8αδα και τι θα γίνει με τα πλέι άουτ για κάθε ομάδα ξεχωριστά:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Από 1ος έως 1ος):

Οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν ή κερδίσουν από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, δεν έχουν καμία βαθμολογική επίπτωση πέραν του ότι θα σταματήσει το σερί τους στο πρωτάθλημα που μετράει 8-0 νίκες και μαζί με το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο ανέρχεται στο 12-0 (χωρίς να υπολογίζεται το φάιναλ-4 του Κυπέλλου).

2. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Από 2ος έως 4ος):

Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στην 4αδα αλλά στοχεύει στην 2η θέση. Για να το πετύχει χρειάζεται νίκη επί του Φοίνικα Σύρου ακόμα και με 3-2 σετ.
Ο Παμβοχαϊκός σε ισοβαθμία με τον Εθνικό έχει πλεονέκτημα, αλλά σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ έχει μειονέκτημα.
Σε περίπτωση που ο Παμβοχαϊκός ηττηθεί με 3-0 ή 3-1 από τον Φοίνικα στο Βραχάτι, ο Εθνικός χάσει 3-2 από την Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ πάρει τρίποντο από τον Ολυμπιακό θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ του Παμβοχαϊκού, του Εθνικού και του ΠΑΟΚ.
Σε αυτή την περίπτωση μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια και η κατάταξη είναι: 1.ΠΑΟΚ (9β.), 2.Παμβοχαϊκός (5β.), 3.Εθνικός Αλεξανδρούπολης (4β.)
Σε αυτή την περίπτωση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης λαμβάνει την 4η θέση και ο Φοίνικας παρότι θα νικήσει 3-0 ή 3-1 θα μείνει εκτός 4αδας.

3. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Από 2ος έως 5ος):

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για να περάσει στη 2η θέση πρέπει να νικήσει την Κηφισιά και να χάσει ο Παμβοχαϊκός από τον Φοίνικα στο Βραχάτι αλλά εκεί υπάρχουν δύο σενάρια:

Αν ο Εθνικός νικήσει την Κηφισιά 3-2 θα πρέπει να χάσει ο Παμβοχαϊκός από τον Φοίνικα με 3-0 και 3-1 σετ. Αν ο Εθνικός νικήσει την Κηφισιά 3-0 ή, 3-1 θα προσπεράσει στη 2η θέση ακόμα και με ήττα του Παμβοχαϊκού 3-2. Γενικά, πάντως, εάν ο Εθνικός νικήσει την Κηφισιά «κλειδώνει» την 3η θέση.
Εάν ο Εθνικός χάσει από την Κηφισιά με 3-2 εξασφαλίζει θέση για την 4αδα και θα περιμένει να μάθε τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση ο δικέφαλος με τρίποντο επί του Ολυμπιακού περνάει στην 3η θέση διότι σε ισοβαθμία με τον Εθνικό έχει πλεονέκτημα.
Αν ο Εθνικός χάσει 3-0 ή 3-1 σετ από την Κηφισιά κινδυνεύει να μείνει κι εκτός 4αδας εφόσον κερδίσουν ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό (ακόμα και με 3-2) και ο Φοίνικας τον Παμβοχαϊκό μόνο με 3-0 ή 3-1.
Υπάρχει και ένα απίθανο σενάριο για τον Εθνικό που περνάει και σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει 3-2 τον Ολυμπιακό και ο Φοίνικας 3-0 ή 3-1 τον Παμβοχαϊκό θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Εθνικού, ΠΑΟΚ και Φοίνικα.
Σε αυτή την περίπτωση η σειρά κατάταξης είναι:

1.ΠΑΟΚ (10β.)

2.Εθνικός Αλεξανδρούπολης (5β.)

3.Φοίνικας Σύρου (4β.)
Άρα ο Φοίνικας λαμβάνει την 5η θέση και μένει εκτός 4αδας.

4. ΠΑΟΚ (Από 2ος έως 5ος):

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό και με νίκη 3-0 ή 3-1 σετ εξασφαλίζει την 4η θέση και «χτυπάει» ακόμα και την 2η θέση.

Αν ισοβαθμήσει είτε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είτε με τον Παμβοχαϊκό ή και με τους δύο (τριπλή ισοβαθμία) έχει πλεονέκτημα σε όλες τις περιπτώσεις, άρα μπορεί να πάρει κάλλιστα και την 2η θέση.
Σε περίπτωση ήττας 3-2 από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκτός 4αδας μόνο αν ο Φοίνικας πάρει τρίποντο από τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι.
Σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό με 3-0 ή, 3-1 ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκτός 4αδας ακόμα και αν νικήσει ο Φοίνικας τον Παμβοχαϊκό ακόμα και με 3-2.
Σε ισοβαθμία με τον Φοίνικα Σύρου ο ΠΑΟΚ έχει και εκεί το πλεονέκτημα.

5. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Από 3ος έως 5ος):

Ο Φοίνικας για να ελπίζει σε είσοδο στην 4αδα πρέπει να φύγει με νίκη από το Βραχάτι κόντρα στον Παμβοχαϊκό και να περιμένει απώλειες από Εθνικό και κυρίως τον ΠΑΟΚ.

Αν χάσει ακόμα και με 3-2 σετ μένει σε κάθε περίπτωση εκτός 4αδας διότι έχει μειονέκτημα σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.
Ο Φοίνικας με νίκη 3-1 ή 3-0 μπορεί και να μείνει εκτός 4αδας εφόσον νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό έστω και με 3-2 και ο Εθνικός πάρει έστω και ένα βαθμό από την Κηφισιά.
Έτσι εκτός από τη νίκη του θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα:
Θα ελπίζει να πιάσει τον Εθνικό μόνο εάν η ομάδα του Έβρου ηττηθεί 3-0 από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Σε ισοβαθμία με τον Εθνικό, ο Φοίνικας έχει πλεονέκτημα.
Ελπίζει επίσης να προσπεράσει και τον ΠΑΟΚ εφόσον ο δικέφαλος χάσει από τον Ολυμπιακό.
Ο Φοίνικας με νίκη 3-2 δεν μπορεί να φτάσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ακόμα κι αν οι ακρίτες χάσουν 3-0 ή 3-1 από την Κηφισιά αλλά θα ελπίζει να χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Φοίνικα.
Η τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Εθνικού, ΠΑΟΚ και Φοίνικα δεν συμφέρει τον Φοίνικα διότι η κατάταξη θα είναι:

1.ΠΑΟΚ

2.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

3.Φοίνικας Σύρου