Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΠΕΠΕΝ σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας

Έργα σε τέσσερα λιμάνια

Σε απάντηση της συνέντευξης του Προέδρου της ΠΕΠΕΝ, που δημοσιεύτηκε στην ημερήσια εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στις 29/12/2016, με τίτλο «Δεν θα υπήρχε ακτοπλοΐα χωρίς άξιους πλοιάρχους» και όσον αφορά τους λιμένες ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω.

Λιμένας Σύρου

α) Το Νοέμβριο 2015, ολοκληρώθηκε η βυθομετρική αποτύπωση του λιμένα Ερμούπολης Σύρου από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Π.Ν. σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει πρόβλημα στα λειτουργικά βάθη του λιμένα. β) Έχει γίνει από το έτος 2009 αύξηση της φωτοβολίας των φανών εισόδου του λιμένα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων του Π.Ν. στα 6 ΝΜ. γ) Διατίθενται 3 θέσεις ασφαλούς πρυμνοπλαγιοδέτησης πλοίων όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. 1 στη θέση έναντι καταστήματος «Βήχος» και 2 εκατέρωθεν του προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων.

Λιμένας Κύθνου

α) Η φωτοσήμανση της βραχονησίδας Μέριχας είναι εκτός περιοχής ευθύνης Δ.Λ.Τ. Σύρου. β) Το νέο λιμάνι διαθέτει προσκρουστήρες. γ) Υπάρχει αίθουσα αναμονής επιβατών - αναψυκτήριο, υπόστεγο αναμονής επιβατών , επαρκής ηλεκτροφωτισμός, W.C. και W.C. ΑΜΕΑ.

Λιμένας Σερίφου

α) Υπάρχει η προβλεπόμενη σήμανση του λιμένα, όσον αφορά την περιοχή ευθύνης του Δ.Λ.Τ. Σύρου. β) Υπάρχουν προσκρουστήρες στις θέσεις πρόσδεσης από τον Δεκέμβριο 2014. γ) Υπάρχει αίθουσα αναμονής επιβατών - αναψυκτήριο, υπόστεγο αναμονής επιβατών, επαρκής ηλεκτροφωτισμός και W.C..

Λιμένας Κέας

Υπάρχει η προβλεπόμενη φωτοσήμανση. Φυσικά και τα λιμάνια μας έχουν ανάγκες, που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, η υπηρεσία όμως, εκπονώντας τις κατάλληλες μελέτες και διεκδικώντας ενεργά κρατικά και κοινοτικά κονδύλια προσπαθεί να βελτιώνει τις υποδομές των λιμενικών εγκαταστάσεων , σεβόμενο και λαμβάνοντας πάντα υπόψη της, τις υποδείξεις των εξαιρετικών και ικανότατων πλοιάρχων μας.