Του υποψήφιου βουλευτή με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και πρώην Νομάρχη Κυκλάδων, Δημήτρη Μπάιλα

"Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ"

Μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα, απεδείχθη περίτρανα ότι, τα περί κατάργησης των μνημονίων και διαγραφής του χρέους, ήταν δημαγωγικές εξαγγελίες και κούφια λόγια, και ότι οι δρόμοι για τη χώρα μας χωρίς αμφιβολία είναι μόνο δύο. Ο επώδυνος δρόμος παραμονής στην Ευρώπη και αποδοχής των κανόνων λειτουργίας της, ή ο πλέον επώδυνος αλλά κυρίως επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας δρόμος της μονομερούς εξόδου και απομόνωσης σε μια τόσο ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή.

Εγώ επιλέγω τον πρώτο.

– Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι ο πολιτικός φορέας της χώρας που εκφράζεται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές που τελικά ήταν οι μόνοι που μας στήριξαν [Γαλλία, Ιταλία]για να μη βρεθούμε εκτός €, εξ΄ αιτίας των ολέθριων χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ, που μας οδηγούσαν με ακρίβεια  στην παγίδα για το γκρεμό που μας είχαν στήσει οι Συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.

-- Πιστεύω ότι, η Φώφη Γεννηματά, την οποία γνωρίζω προσωπικά [ως πρόεδρο της ΕΝΑΕ] και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είναι δύο νέοι που βρέθηκαν στην ηγεσία δύο κομμάτων, τα οποία δεν μπόρεσαν να αντέξουν τους πρώτους κραδασμούς που δέχτηκαν, από την κρίση, και οι οποίοι έγιναν ακόμη πιο έντονοι εξ αιτίας των λαθών και της υπεροψίας των προηγούμενων ηγεσιών τους. Παρ΄ όλα αυτά με σιγουριά και αισιοδοξία στάθηκαν όρθιοι και ήδη έχουν κάνει σοβαρά και υπεύθυνα βήματα προς τα μπρός.

--Το τοπίο ήδη, όπως φαίνεται και στο Νομό μας, τουλάχιστο όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να καθαρίζει, με νέα πρόσωπα, που ως κύριο χαρακτηριστικό έχουν την αγάπη τους για το Νομό και όχι την επαγγελματική πολιτική τους καριέρα.

--Έχω προσωπική γνώση, για την ιδιαίτερη αγάπη της Κας Γεννηματά προς τα νησιά μας, τα οποία έχουν ωφεληθεί πολλά εκατομμύρια όταν ήταν πρόεδρος της ΕΝΑΕ, και πρότεινε στον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών τα ποσοστά κατανομής των πόρων ανά Νομό.

--Ήταν εκείνη που μαζί με τους Νομάρχες των Νησιωτικών Νομών άφησε ανοιχτό το παράθυρο μιας άλλης μεταχείριση τους, κατά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Παράθυρο που το έκλεισαν οι επαγγελματίες πολιτικοί του νομού μας, με  αποτέλεσμα οι Κυκλάδες να είναι σήμερα ο φτωχός συγγενής της Δωδεκανήσου, και στην ουσία η έδρα της Περιφέρειας να έχει μεταφερθεί στη Ρόδο, χωρίς  να μιλάει κανείς.

--Επί πλέον κρίνω ότι πρέπει να είμαι παρών για να υπερασπίζομε όσα είχαν κατακτηθεί με αγώνες της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης και τα οποία ακυρώνονται ένα-ένα  τα τελευταία χρόνια.[Αποκέντρωση, Στελέχωση Μονάδων υγείας και Υπηρεσιών, Ενδοεπικοινωνία, μειωμένος Φ.Π.Α., Ηλεκτρική Διασύνδεση των νησιών με το Ηπειρωτικό Δίκτυο, κ.α.]

--Τέλος, γιατί πιστεύω ότι μετά την πανηγυρική   αθώωσή μου από την δικαιοσύνη, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής συμπαράταξης, αποτελεί  και την πλήρη ηθική  δικαίωσή μου, στα μάτια του λαού, από τον πολιτικό φορέα, στον οποίο τόσα πρόσφερα.T

Tο γεγονός ότι δεν είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι δική μου επιλογή γιατί δεν θέλησα να γίνω αιτία αναταράξεων  ανατρέποντας  έναν κανόνα που ίσχυσε για όλη την Ελλάδα, και βασίζονταν στα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. 

Σημασία δεν έχει η θέση αλλά η προσφορά.!!