Επιστολή Β. Σιγάλα για τη λειτουργία του "Θησέα"

"Να περάσει υπό την εποπτεία δημόσιου φορέα"

  • Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2013 - 11:27

Από της ιδρύσεως των Κέντρων Πρόληψης η θέση του Κ.Κ.Ε και της Λαικής Συσπείρωσης , ήταν σαφής και ξεκάθαρη. Οι σκοποί για τους οποίους δημιουργήθηκαν, μπορούν άριστα να επιτευχθούν μόνο όταν τα κέντρα αυτά, περάσουν κάτω από την εποπτεία ενός δημόσιου φορέα, ο οποίος θα έχει την όλη ευθύνη για την λειτουργία τους.

 

Προϋπόθεση για την επίτευξη των σκοπών της δημιουργίας αυτών των κέντρων, είναι αναντίρρητα η πλήρης στελέχωσή τους με όλο εκείνο το απαραίτητο διοικητικό και πολύ περισσότερο το ειδικό επιστημονικό προσωπικό , το οποίο θα μπορεί να καλύπτει  πλήρως τις ανάγκες των πολιτών και ειδικότερα στο χώρο μας, τις ανάγκες  των νησιωτών. Φυσικά ,με εργασιακή σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας  , που θα ικανοποιεί στους εργαζόμενους σε αυτά ,τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης. Πέραν των άλλων θέσεών μας για τα κέντρα πρόληψης, τις παραπάνω αυτές θέσεις υπερασπιζόμαστε είτε συμμετέχουμε στη Διοίκησή τους είτε όχι.

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές, που εξ αιτίας αυτών των τοποθετήσεών μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης  του νομού μας, έχουμε χαρακτηριστεί ως εξωπραγματικοί και αβίαστα απορρίπτονταν ενώ παράλληλα γινόταν προσπάθεια να μας πείσουν για τη θεωρία του εφικτού.

Εμπνευστής αυτή της θεωρίας ήταν και είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου κ. Πουσσαίος, ο οποίος έχει μιλήσει ακόμη και για προσφορά εργασίας στο κέντρο,  εθελοντών επιστημόνων, που ζουν στα νησιά μας.

Σε αυτό εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι και για το λόγο αυτό εξ αρχής και μέχρι σήμερα προτείναμε  προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού με γνώσεις και εμπειρία. 

Πρόσληψη  προσωπικού, για κάλυψη διοικητικών αναγκών του κέντρου, δεν προτάθηκε από ότι γνωρίζω, ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑ για το λόγο ότι δεν υφίσταται ανάγκη.

Για το τι ειπώθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και πια ήταν η τοποθέτηση και  η στάση ενός εκάστου των μελών,  παρακαλώ τον Πρόεδρό του κ. Πουσαίο, να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης, για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας σας. Εξ άλλου ,οι λέξεις διαφάνεια και διαύγεια είναι λέξεις που οι ίδιοι διεκδικούν και την πατρότητά τους... Με την πεποίθηση ότι θα δημοσιευτούν τα πρακτικά θα παρακαλούσα επίσης να δημοσιευτούν  οι παρουσίες και απουσίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις από της εποχής της Νομαρχίας μέχρι σήμερα. Τον αναγνώστης σας και όχι μόνο, οφείλουμε να τον βοηθήσουμε να σχηματίσει πλήρη εικόνα και να καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα. Τέλος , κάνοντας την αυτοκριτική μου , ζητώ συγγνώμη από τους εργαζόμενους του κέντρου, που για λόγους υγείας ,δεν ήμουν παρών στην εκδήλωση  που πραγματοποίησαν, για την παρουσίαση του αξιόλογου έργου τους, την χρονιά που πέρασε, εκδήλωση στην οποία απουσίαζαν όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του κέντρου.

Διαβάστε ακόμα