Μήνυμα του Συλλόγου ΠΕ Κυκλάδων ενόψει της 17ης Νοέμβρη

  • Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2014 - 15:40

Η επέτειος της 17ης Νοέμβρη 1973 αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας. Εκείνες τις μέρες, το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» αντηχούσε σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σύνθημα το οποίο και σήμερα είναι τόσο επίκαιρο.

Η επίθεση του κεφαλαίου σήμερα είναι πολυεπίπεδη (εργασία, εκπαίδευση, περίθαλψη, καταστολή), ανελέητη και έχει χιλιάδες νεκρούς. Σπρώχνει ολοένα και πιο πολύ το λαό σε φτώχια και ανέχεια. Εγκαθιδρύθηκε ένας εργασιακός μεσαίωνας όπου οι εργαζόμενοι έχουμε χάσει ολοκληρωτικά τα δικαιώματά μας. Δικαιώματα που καταργήθηκαν ενώ είχαν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες.

Το κράτος είτε μόνο του είτε με τις εφεδρείες του (φασίστες) αντιμετωπίζει οποιαδήποτε αντίσταση με άγρια καταστολή και αυταρχισμό. Φτάσαμε στο σημείο μάλιστα να συλλαμβάνονται μες στα σχολειά μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

Σήμερα ο λαός αντιμετωπίζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιεί αυταρχικά μέτρα, εξαθλιώνοντας το λαό. Κάθε «υπόσχεση» για έξοδο από την κρίση αποβαίνει χωρίς αντίκρισμα. Αντί για κατάργηση των μνημονίων, βρισκόμαστε μπροστά σε νέα μνημόνια με διαφορετική ονομασία.

Τότε η πάλη του λαού άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Για αυτό σήμερα η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να λειτουργήσει σαν φάρος και να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας με αγώνα και πάλη για την ανατροπή αυτής της νέας χούντας. 

Διαβάστε ακόμα