Διάφορα διόλου αδιάφορα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ : «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ»

  • Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2015 - 06:20

Προς το Δ.Σ

Του Μουσικού Ομίλου

ΣΥΡΟΥ

Αγαπητοί κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά έμαθα προχθές στη Σύρο από τον κο Αργυρίου, τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλους σας για την διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ στην Ερμούπολη (13 και 16/6/15) και την ομολογουμένως επιτυχή διεξαγωγή του. Φάνηκε δηλ. ότι η προσήλωση τόσων ετών σ’ αυτό τον ωραίο σκοπό, καρποφορεί και μάλιστα εξαιρετικά.

Λυπάμαι που δεν κατάφερα να είμαι εδώ, να απολαύσω αυτό το διήμερο, πολύ δε περισσότερο γιατί συνέβαλα με το ποσό των 4.000 € σ’ αυτήν την επιτυχία, παροτρύνοντάς σας μάλιστα, με μήνυμά μου στις 18/5/15 «…να υποδεχθείτε τις χορωδίες με την αρχοντιά του Συριανού οικοδεσπότη».

Η πρώτη μου έκπληξη όμως ήταν, όταν διαπίστωσα στην Κοινή Γνώμη που μου έρχεται στην Αθήνα, ότι το γεγονός δεν αναφερόταν πουθενά. Ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός του τοπικού πολιτισμού, απουσίαζε από την ειδησεογραφία της μιας εφημερίδας.

Κι έρχομαι στη δεύτερη εφημερίδα, στο τυπογραφείο της οποίας τυπώθηκε το πρόγραμμα, η αφίσα κλπ. (άρα γνώριζε) και η οποία στο φύλλο της 18/6/15 που μου δόθηκε, εκθειάζει όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ και αναφέρεται ειδικά «…στην μετατροπή σε διήμερη της διοργάνωσης» καθώς και «στην περιποίηση των επισκεπτών, που είναι στον χαρακτήρα και την κουλτούρα των Ερμουπολιτών»

Τολμώ να σας πω κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι ενίοτε η σεμνότητα «δίνει αέρα» στα δημοσιογραφικά μολύβια, τα οποία εσείς πρέπει να παρακολουθείτε.

Όσο για μένα δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο. Μου αρκεί και με χαροποιεί, η αγαθότατη σχέση που έχω και θα έχω πάντα με την Ορχήστρα και την παιδική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Άλλωστε πιστεύω ότι μόνο με όρους αγαθούς, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αποδεικνύει ότι είναι πρωτίστως, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ.

Με εκτίμηση

Δέσποινα Παρασκευαϊδου

(Ερμούπολη 11/07/15)

Διαβάστε ακόμα