Μήνυμα Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων για την Πρωτομαγιά

  • Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2014 - 17:34
  • /   Eνημέρωση: 1 Μαΐου. 2014 - 9:39
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων απευθύνει πρόσκληση για ενότητα και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.

Πρόσκληση για ενότητα και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Η 1η Μάη 2014 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές. Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

Πρέπει να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια και κυνηγάμε τη ζωή από πίσω.

Έχει σημασία να γνωρίσουμε τις αιτίες που οι ΣΣΕ και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε ως τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις μονιμοποιούνται, που οι συντάξεις και τα επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Μόνο έτσι, θα γίνει αντιληπτό γιατί κυβέρνηση, Ε.Ε, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Σε αυτές τις τόσο αντίξοες συνθήκες το εργατικό κίνημα δεν  υποχώρησε, δεν κατέβασε  τα χέρια, αντιστάθηκε.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό, η ενότητα όλων των Εργαζομένων και ο κοινός αγώνας είναι επιβεβλημένοι. Πρέπει να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές προς όφελος του λαού και της χώρας.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ