Ο Γ. Μαραγκός για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

"Τα παιδιά όλου του κόσμου χρειάζονται την άνευ όρων αγάπη μας"

  • Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, 2015 - 14:45

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου, με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.

Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, χρειάζονται την άνευ όρων αγάπη και φροντίδα μας. Η παιδική ηλικία, η πιο ευαίσθητη ηλικία στη ζωή του ανθρώπου, χρήζει ειδικής προστασίας, καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

Είναι μια ευκαιρία, επίσης, να συνειδητοποιήσουμε πως στην προσπάθειά μας να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τον κόσμο των μεγάλων, συχνά παραβλέπουμε τις ανάγκες τους, ενώ στην ουσία αυτό που χρειάζονται είναι να τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν την παιδικότητά τους.

Τα παιδιά είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και οφείλουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματά τους, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και να στεκόμαστε δίπλα τους ενθαρρύνοντας τις επιλογές τους. Διασφαλίζοντάς τους τις συνθήκες για να αναπτύξουν ολοκληρωμένες και αυτόνομες προσωπικότητες, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο.