Εκδήλωση εγκαινίων το απόγευμα του Σαββάτου

“Φόρεσε” παιδικά χαμόγελα η παιδική χαρά των Πευκακίων

Με το εκρηκτικό γέλιο των μικρών παιδιών αλλά και τις γλυκές παιδικές φωνές τους “πλημμύρισε” η καινούργια παιδική χαρά στην περιοχή των Πευκακίων μετά από την προγραμματισμένη τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων, το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και ο νέος χώρος αναψυχής ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄, του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Μαρίας Καζαντζάκη καθώς επίσης, των επικεφαλής της μείζονος κι ελάσσονος μειοψηφίας, Ανδρέα Γιαλόγλου και Παύλου Χρυσαφίδη αλλά και πολλών γονέων και κατοίκων της περιοχής, τα μικρά παιδιά όρμησαν στους χώρους της πρότυπης πλέον παιδικής χαράς, ώστε να απολαύσουν το παιχνίδι και τα τραγούδια.

Αμέσως μετά τις ευχές του κκ. Δωροθέου Β΄ καθώς και του κ. Μαραγκού, ο οποίος και πραγματοποίησε μικρή αναδρομή για την πορεία υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου για το οποίο ευχαρίστησε τόσο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όσο και μέλη της παρούσας που έτρεξαν για το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών, μικροί και μεγάλοι αφέθηκαν να απολαύσουν την όμορφη γιορτή που είχε προετοιμάσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Λίγο πριν το καθιερωμένο κόψιμο της κόκκινης κορδέλας, ο Σεβασμιώτατος με τον κ. Μαραγκό προέβησαν από κοινού στα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής μαρμάρινης επιγραφής.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα υλοποίησης και αναβάθμισης κι άλλων αντίστοιχων χώρων στη Σύρο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδικών χαρών στο νησί δεν πληροί τα προβλεπόμενα του ευρωπαϊκού κανονισμού λειτουργίας κι ως εκ τούτου, δεν διαθέτει πιστοποιήσεις, με αποτέλεσμα να έχουν αφαιρεθεί τα παιχνίδια για την ασφάλεια των παιδιών.