Χώρος στάθμευσης πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη

Ακαθαρσίες και δυσοσμία

Εικόνα που δεν αρμόζει σε δημόσιο χώρο παρουσιάζει το τμήμα που λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, με τις ακαθαρσίες και την έντονη δυσοσμία να απασχόλησαν ακόμη και την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Με σχετική ερώτησή του, το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικόλαος Φωτεινιάς έθιξε το θέμα, με δεδομένη την εικόνα που παρατηρείται καθημερινά στη συγκεκριμένη γειτονιά και σε τμήματα μικρών οδών πέριξ του ναού, καθώς σε αρκετά σημεία οι συσσωρευμένες ακαθαρσίες και τα περιττώματα των ζώων προδίδουν όχι μόνον την αδιαφορία(;) των περιοίκων, αλλά και την απουσία τακτικής φροντίδας εκ μέρους των φιλόζωων.

Σαφώς και δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός πως, αρκετοί δημότες επιδιώκοντας να ταΐζουν τα αδέσποτα της γειτονιάς καθώς και τον μεγάλο αριθμό γατών της περιοχής, τοποθετούν σε διάφορα σημεία ειδικές τροφές για ζώα, με αποτέλεσμα αυτά να βρίσκουν σταθερό “καταφύγιο”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συσσώρευση των ακαθαρσιών.

Αναφορικά με τα προαναφερθέντα, εκ μέρους του αρμόδιου αντιδημάρχου, τονίσθηκε πως, η υπηρεσία ενεργεί στο μέτρο που της αναλογεί, ενώ απαιτείται η ευαισθητοποίηση των περιοίκων για την καλύτερη εικόνα των δημόσιων χώρων. Θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμισθεί η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι οδοκαθαριστές σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου και παρατηρούνται παρόμοια προβλήματα.