Προγραμματισμένη παρέμβαση στο τοιχίο που μετατοπίστηκε στο ύψος του Αρχοντικού “Βούρλης” στην οδό Α.Μαυροκορδάτου στην Ερμούπολη

Δέσμευση αποκατάστασης

Δημοσίως ζητήθηκε μία “υπεύθυνη τοποθέτηση κι ενημέρωση” από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρο Γουσγουνέλη, εκ μέρους της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το σοβαρό θέμα μετατόπισης του τοιχίου που έχει διαπιστωθεί, στο ύψος του Αρχοντικού “Βούρλης” στην Ερμούπολη.

Με ξεχωριστά ερωτήματα, οι επικεφαλής, Ανδρέας Γιαλόγλου και Παύλος Χρυσαφίδης έθιξαν το σοβαρό θέμα, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για το αν έχει επηρεαστεί η στατικότητα του δρόμου από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όσο όμως και για τον χρόνο κατά τον οποίο προβλέπεται η αποκατάσταση του τοιχίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γουσγουνέλη, αμέσως μετά την “ενεργοποίηση” του προϋπολογισμού για το έτος 2017, θα προχωρήσουν σχετικές παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί η αποκατάστασή του, με το ποσό που έχει προβλεφθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες να ανέρχεται μάλιστα σε 65 χιλ. ευρώ.

“Είδαμε ότι με τη βροχόπτωση είχαμε μία κατολίσθηση στα σκαλάκια που κατέβαιναν προς τη θάλασσα η οποία βέβαια δεν επηρεάζει τον δρόμο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δρόμος έχει πρόβλημα, ότι υποχωρεί ή ότι παθαίνει κάτι” δήλωσε κατηγορηματικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίζοντας παράλληλα πως, “Είχε γίνει παλαιότερα ένα μεγάλο έργο και (σσ διαπιστώθηκε) ότι όλος ο δρόμος εδράζεται επάνω σε δοκάρια από σκυρόδεμα”. Ως εκ τούτου, όπως πρόσθεσε, “Ο δρόμος δεν έχει πρόβλημα. Αυτό που έχει πρόβλημα είναι το τοιχίο του δρόμου που όπως βλέπουμε απομακρύνεται σταδιακά”. Στη γενικότερη ενημέρωσή του, γνωστοποίησε επιπλέον πως, “Από πέρυσι έχει συνταχθεί μελέτη για την επισκευή του τοιχίου του δρόμου και στα σκαλάκια. Δυστυχώς, δεν υπήρχαν τα χρήματα πέρυσι. Στον φετινό προϋπολογισμό το έχουμε προβλέψει, έχουν μπει τα χρήματα, έχουμε τη μελέτη και μόλις ενεργοποιηθεί ο προϋπολογισμός και με τη νέα νομοθεσία ανάθεσης, θα προχωρήσουμε”.