Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού «Let’s do it Greece» στα σχολεία της Σύρου

  • Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017 - 15:50

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Σχολική Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού «Lets do it Greece» στα σχολεία της Σύρου. Στο πανελλαδικό πρόγραμμα συμμετείχαν 8 σχολικές μονάδες του νησιού και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έλαβαν μέρος περισσότεροι από 500 μικροί μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Στο πρόγραμμα, το οποίο στηρίχθηκε έμπρακτα από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, συμμετείχαν: το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Βάρης – Μάννα με ξεχωριστές δράσεις στις δύο σχολικές του μονάδες, το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος», το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και το Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου.

Τα παιδιά, με τη συνδρομή εκπαιδευτικών και γονέων, συμμετείχαν σε πλούσιες, ποικίλες και απόλυτα χρήσιμες δράσεις, με γνώμονα την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση και επιμόρφωση, αλλά και την καλλιέργεια της εθελοντικής τους συνείδησης. Ζωγραφική, φυτεύσεις, περιποίηση λουλουδιών και φυτών, διάφορες κατασκευές, δράσεις ανακύκλωσης και καθαριότητας ήταν μερικές από τις πρακτικές δραστηριότητες των παιδιών.

Η σχολική εβδομάδα ήταν η πρόγευση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην κεντρική ημέρα του “Let’ s do it Greece” που είναι η Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Μεγάλος αριθμός εθελοντών της Σύρου ετοιμάζεται να συμμετέχει στην ημέρα περιβάλλοντος και εθελοντισμού με δράσεις σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί: Καθαρισμός – εξωραϊσμός αλσυλλίου στη Μαρίνα Λαζαρέττων, φύτευση και καθαρισμός σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ΒΙΟ.ΚΑ. Ερμούπολης, καθαρισμός παραλιών Κινίου, Αγκαθωπών, Φοίνικα και Κόμητου, καθαρισμός – κλαδονομή στο παλιό νεκροταφείο Αγγέλων Άνω Σύρου.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους δημότες να λάβουν ενεργό μέρος στις εθελοντικές δράσεις, δείχνοντας όλοι μαζί το ενδιαφέρον και την αγάπη για το νησί μας.

Ετικέτες: