Εντοπισμός πτώματος σε θαλάσσια περιοχή της Σύρου

  • Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2016 - 13:38
  • /   Eνημέρωση: 11 Αυγ. 2016 - 7:12

Για τον εντοπισμό πτώματος σε θαλάσσια περιοχή νότια της Σύρου ενημερώθηκε σήμερα το πρωί (Τετάρτη 10 Αυγούστου) και ώρα 11:20 το Λιμεναρχείο Σύρου από ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος που έπλεε ανοιχτά του νησιού.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ναυαγοσωστικό 511 του Λιμεναρχείου για την περισυλλογή του πτώματος. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της σορού στη Σύρο για να ακολουθήσει η διαδικασία της αναγνώρισης και ταυτοποίησης του πτώματος και μετέπειτα η νεκροψία, και η νεκροτομία. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η σορός θα μεταφερθεί στον Πειραιά, λόγω απουσίας της ιατροδικαστού από το νησί.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την αγνοούμενη κολυμβήτρια από τη Μύκονο, την οποία αναζητούσαν οι αρμόδιες αρχές τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Σημειώνεται μάλιστα ότι εννέα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή έρευνα στις Βορειοανατολικές παραλίες της Πάρου για τον εντοπισμό της ηλικιωμένης κολυμβήτριας μετά από σχετική ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Πάρου. Οι έρευνες ξεκίνησαν τις απογευματινές ώρες και διήρκησαν ως τη δύση του ηλίου, καλύπτοντας τις (περιοχές: Σάντα Μαρία, παλιό καρνάγιο, Λάγγερη), χωρίς κανένα αποτέλεσμα.