Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

“Το φάρμακο για την κατάθλιψη: Η αγάπη”

Αύριο (19.00) η συνάντηση Απριλίου στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

“Μύθοι, στρεβλώσεις και αλήθειες για την αγάπη. Είναι η αγάπη για τον εαυτό μας επιτρεπτή; Η αγάπη για τα παιδιά μας και τους άλλους είναι πάνω από την αγάπη για τον εαυτό μας ή το αντίθετο;”.

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα πρόκειται να αναπτυχθούν στο νέο σεμινάριο της Σχολής Γονέων, με τίτλο “Το φάρμακο για την κατάθλιψη: Η αγάπη”, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, από τον υπεύθυνο θεολόγο και οικογενειακό ψυχοθεραπευτή π. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο.

Διάλογος για ένα καλύτερο μέλλον

Πρόκειται για μία σημαντική δράση του Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια που λειτουργεί με την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου. Όπως είχε τονίσει σε σχετική συνέντευξή του στην εφημερίδα πριν από αρκετούς μήνες ο π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, “Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως, εγγάμους και μη, άνδρες και γυναίκες, που θα ήθελαν να καλυτερεύσουν τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους μέσα στην οικογένειά τους. Απευθύνεται κυρίως στους τολμηρούς εκείνους άνδρες και τολμηρές εκείνες γυναίκες που δεν έχουν πάψει να οραματίζονται ένα κόσμο καλύτερο και οι οποίοι για να το πετύχουν δεν προσπαθούν ν’ αλλάξουν τους άλλους, αλλά τον εαυτό τους. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο τού κακού, και τού πόνου, κάνοντας στην δική τους οικογένεια και στο περιβάλλον που ζουν και εργάζονται, τα πράγματα διαφορετικά και καλύτερα απ’ ό,τι οι παλιότερες γενιές”.