“Τρεις και ο κούκος” στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

“Αντιμετωπίζουμε την κατάντια μας με απάθεια”

Παρά το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων για μαζική και πολυπληθή συμμετοχή στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις, η συριανή κοινωνία ήταν για μία ακόμη φορά απούσα, καθώς πέρα από την προσέλευση των γνώριμων “θαμώνων” του, έξω από τις εγκαταστάσεις του επικράτησε κυριολεκτικά απόλυτη ησυχία. Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρής Μήτσκας επισημαίνοντας “ότι μια μέρα σαν κι αυτή η χώρα έπρεπε να βράζει και ο λαός να έχει ξεσηκωθεί”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως με την απουσία του, ο λαός δείχνει να μην έχει προβλήματα, ούτε νιώθει την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει. Έκρινε ακόμη πως “σε λίγο καιρό, η ανεργία θα πλήττει το μισό πληθυσμό της Ελλάδας, με αποτέλεσμα ο μισθός των 400 ευρώ να θεωρείται πλέον προνόμιο”. Επιπλέον σημείωσε ότι παρόλο που έχουμε φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, “αντιμετωπίζουμε την κατάντια μας με απάθεια”.

Καταλήγοντας, εν όψει των εκλογών για τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους συνάδελφους, με τους οποίους κατέβαλαν κοινές προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας. “Αν δεν τα καταφέραμε, θα πάρουμε την ευθύνη πάνω μας” ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό, καθώς “μέσα από αυτούς τους θεσμούς κρίνεται και το μέλλον μας”.

Ετικέτες: