Δοξάστε τον!

Πως νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις χωρίς την έγκριση διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου;

Αποφασίζω και διατάζω. Αυτή είναι η τακτική του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, Θεόδωρου Μήτσκα, ο οποίος καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Χωρίς την έγκριση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε να εξαιρέσει την “Κοινή Γνώμη” από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, γιατί πολύ απλά δε συμφωνεί με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Συμπεριφέρεται σαν να είναι το Εργατικό Κέντρο “μαγαζάκι” του

Ο κατά τα άλλα “δημοκρατικός” πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Θεόδωρος Μήτσκας, απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι δεν επιδέχεται τη δημόσια κριτική και γι΄ αυτό αποφάσισε με αντιδημοκρατικές διαδικασίες να αποκλείσει την “Κοινή Γνώμη” από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή το πρωί, σε χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Επιλεκτικά λοιπόν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επέλεξε σε ποιους δημοσιογράφους και σε ποια Μέσα Ενημέρωσης θα μιλήσει. Έτσι λοιπόν, πολύ απλά και με κανόνες της δικής του “δημοκρατίας”, μόνο και μόνο διότι δε συμφωνεί με την όποια κριτική του ασκείται, απέκλεισε μία εφημερίδα που εδώ και πολλά χρόνια έχει δώσει δείγματα γραφής.

Πως όμως νομιμοποιείται να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις, χωρίς την έγκριση των μελών του διοικητικού συμβουλίου; Διότι αυτό έκανε ο κ. Μήτσκας. Μόνος του αποφάσισε να αποκλείσει την “¨Κοινή Γνώμη”, χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου.

Η εφημερίδα δεν παρεβρέθηκε όχι γιατί φοβάται τον οποιοδήποτε κύριο Μήτσκα, αλλά για να μην προκαλέσει.

Καλο θα ήταν να ξεχωρίσει το ρόλο του

Καλό θα ήταν ο κ. Μήτσκας να ξεχωρίσει τη θέση του, διότι πολύ απλά έχει μπερδέψει ποιους εκπροσωπεί και σε ποιο θεσμό είναι πρόεδρος.

Ο κ. Μήτσκας είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων και ως πρόεδρος έδωσε τη συνέντευξη Τύπου και όχι πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου. Τα άρθρα της “Κοινής Γνώμης” που τόσο τον ενόχλησαν, παρ' όλο το οτι γνωρίζει πολύ καλά την εγκυρότητά τους, αναφέρονται στο Νεώριο και σε ότι συμβαίνει σε αυτό και όχι στο Εργατικό Κέντρο.

Άλλωστε ο ρόλος της εφημερίδας, είναι να ασκεί κριτική και να αναφέρει τα κακώς κείμενα, όσο και εάν αυτό κάποιους ενοχλεί και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Διότι η δημοσιογραφία δεν είναι διαπροσωπικές σχέσεις κ. Μήτσκα, είναι λειτούργημα. Αυτό έχουμε διδαχθεί να πράττουμε και αυτό θα κάνουμε.

“Δεν πήραμε τέτοια απόφαση

Η εφημερίδα επικοινώνησε με 4 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου. Με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Βάλβη, με τον αναπληρωτή Γραμματέα Βαγγέλη Γεράρδη, ο οποίος μάλιστα ανεξαρτητοποιήθηκε, με τον Ταμία Στράτο Σιμιτζή και με το μέλος Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως δήλωσαν, ουδέποτε πήραν απόφαση να εξαιρέσουν την “Κοινή Γνώμη” από τη συνέντευξη Τύπου.

“Μας ανέφερε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, αλλά όχι ότι δε θα προσκαλέσει την εφημερίδα”, δήλωσε ο Βαγγέλης Γεράρδης.

“Όχι δεν πήραμε μία τέτοια απόφαση”, σημείωσε ο Ταμίας του Εργατικού Κέντρου.

“Δε μας τέθηκε τέτοιο θέμα και δεν πήραμε καμία απόφαση που να δεχόμαστε την εξαίρεση της “Κοινής Γνώμης”, υποστηρίζει ο Γιώργος Βάλβης.

“Δε μιλήσαμε καθόλου για την εξαίρεση της εφημερίδας. Ναι μεν έκανε κάποια αρνητικά σχόλια ο κ. Μήτκσας για τα δημοσιεύματα, αλλά δε πήραμε απόφαση να μη καλέσουμε σαν Εργατικό Κέντρο την “Κοινή Γνώμη””, δήλωσε ο Γιώργος Πανανικολάου.

Αυτές είναι οι δηλώσεις των 4 μελλών του διοικητικού συμβουλίου. Μπορεί κάποιος να τις αμφισβητήσει; Μπορεί ίσως ο κ. Μήτσκας; Και για να τον προλάβουμε, επειδή έχουμε μάθει πια την τακτική που ακολουθεί, θα του επισημάνουμε, ότι μπορεί να κατέχει τη θέση του προέδρου, αλλά δεν μπορεί να αποφασίζει, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βαγγέλης Γεράρδης

Χωρίς να επισημοποιήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, κάτι που θα το πράξει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Βαγγέλης Γεράρδης, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, την ανεξαρτητοποίησή του και ότι δε στηρίζει τον πρόεδρο, Θεόδωρο Μήτσκα.