Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες “Δικαίωμα”

Διεκδικητικός και τη νέα χρονιά

Η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου “Δικαίωμα” με σκοπό την ενδυνάμωση του κοινωνικού έργου του για τη στήριξη παιδιών και ατόμων με αναπηρίες, επισημάνθηκε στη χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΦΙΑ.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του Συλλόγου για το 2013, αλλά και ο προγραμματισμός των δράσεων που έχουν τεθεί από το συμβούλιο για το νέο έτος. Επιπλέον, τα μέλη ενημερώθηκαν για την εκπτωτική κάρτα του συλλόγου, καθώς και για τα δικαιώματα, τα επιδόματα και τις οικονομικές ελαφρύνσεις που δύνανται να διεκδικήσουν τα Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα νέων έκτακτων εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2013 ο Σύλλογος διοργανώνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΦΙΑ ενημερωτική εκδήλωση για τις παροχές υπηρεσιών Υγείας σε ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ. Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι παροχές υπηρεσιών Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ (Ειδική Αγωγή, συνταγογράφηση, ειδικές θεραπείες, τρόπος κοστολόγησης των θεραπειών κ.α), καθώς και οι ιατρικές γνωματεύσεις, τα δικαιολογητικά για την επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και οι απαιτούμενες διαδικασίες. Στη συζήτηση, προσκαλούνται οι ιατροί όλων των συναφών ειδικοτήτων, οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς φορείς, οι ειδικοί θεραπευτές αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.

Επιπλέον, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η 2η συνάντηση για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όπου θα παρουσιαστούν οι ελλείψεις και τα κενά που καταγράφονται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στις Κυκλάδες.

Ετικέτες: