Εντυπωσιακός ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου με το μπλε χρώμα του ΟΗΕ

Με το μπλε, το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, φωταγωγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και της 70ης επετείου από την ίδρυσή του.

Μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και σε συνεργασία με το Γραφείο του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στην Ελλάδα, ο Άγιος Νικόλαος εντάχθηκε στη λίστα με τα 150 μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο που φωταγωγήθηκαν με το μπλε χρώμα του ΟΗΕ. 

«Με τη συμμετοχή μας σε αυτή την εκστρατεία του ΟΗΕ, με τη φωταγώγηση του μεγαλοπρεπούς Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, που οφείλεται στον κ. Αθανάσιο Φώσκολο, τον οποίο και γι’ αυτό ευχαριστούμε, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές του ΟΗΕ για αξιοπρέπεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους λαούς», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ημέρας, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αλλά και κατάθεση στεφάνου στο Εθνικό Ηρώο της πόλης.

Περισσότερα στην επόμενη έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".