«Ποδαρικό» με χιόνια έκανε ο καινούριος χρόνος σε πολλά νησιά των Κυκλάδων

Λευκή… πρωτοχρονιά

Με χιόνια «υποδέχτηκαν» το νέο έτος πολλά νησιά των Κυκλάδων, καθώς η επιδείνωση του καιρού «έντυσε» στα λευκά τα ορεινά των νησιών, ιδιαίτερα σε Νάξο, Μύκονο, Πάρο και Μικρές Κυκλάδες.

Την ευκαιρία να κάνουν πρωτοχρονιά με… χιονοπόλεμο, είχαν μικροί και μεγάλοι κάτοικοι των νησιών, με τον υδράργυρο να «κατρακυλά», λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας, που έπληξε όλη τη χώρα, δημιουργώντας, ωστόσο, ένα ιδανικό γιορτινό σκηνικό.

Στα ορεινά της Νάξου, το… «έστρωσε» για τα καλά, ενώ για μερικές ώρες αρκετά χωριά, που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, βρέθηκαν αποκλεισμένα από το χιόνι, χωρίς, όμως, να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα για τους κατοίκους.

Παράλληλα, χιονάνθρωποι και χιονισμένες ευχές έκαναν την εμφάνισή τους και στις Μικρές Κυκλάδες, καθώς σε Σχοινούσα και Ηρακλειά, το μπλε της θάλασσας, συναντήθηκε με το λευκό του πάγου.

Αισθητή την παρουσία του έκανε ο χιονιάς επίσης σε Μύκονο και Πάρο, με το χιονισμένο τοπίο να «πρωταγωνιστεί» και να γεμίζει ενθουσιασμό κατοίκους και επισκέπτες.

Δεδομένου, ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο χιονιάς δεν αποχαιρέτησε ακόμη τη χώρα, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας των νησιών και της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενόψει της νέας επιδείνωσης, που αναμένεται να επηρεάσει και τις Κυκλάδες.

Ετικέτες: