Θετική απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης σχετικά με ήπιες επεμβάσεις στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της συνοικίας Αναστάσεως

Γκρο πλαν... στις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας

Έμφαση στις αμέτρητες ανάγκες πολλών περιοχών που ανήκουν στη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης συνεχίζουν να δίνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, με τη συνοικία της Αναστάσεως να τέθηκε στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος λόγω του γηπέδου καλαθοσφαίρισης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού οργάνου.

Ο συγκεκριμένος χώρος άθλησης, που βρίσκεται πλησίον του Ι.Ν. Αναστάσεως αν και δεν αποτελεί ένα γήπεδο πλήρως ακατάλληλο για τις δραστηριότητες των παιδιών που μεγαλώνουν αλλά κι επισκέπτονται τη γειτονιά, ωστόσο, χρήζει συντήρησης, με δεδομένο ότι δεν είναι ένας απόλυτα οργανωμένος αθλητικός χώρος. Το τσιμεντένιο δάπεδο που φέρει σε τμήματά του χαλίκι, ο προβληματικός εξοπλισμός και οι σπασμένες μπασκέτες, τα σιδερένια τέρματα που βρίσκονται αυθαίρετα τοποθετημένα εντός του γηπέδου, καθώς επίσης και οι τσιμεντένιες κερκίδες, δεν ευνοούν στο μέγιστο βαθμό το παιχνίδι των παιδιών, γεγονός που οδήγησε τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας να γνωμοδοτήσουν θετικά όσον αφορά στην υλοποίηση ήπιου χαρακτήρα επεμβάσεων. Πρόκειται για μία απόφαση που έρχεται να ανακουφίσει έως έναν βαθμό σημαντικές ανάγκες του γηπέδου ώστε να ο χώρος να γίνει πιο φιλικός για την άθληση και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Σημειώνεται πως, όποιες εργασίες πραγματοποιηθούν δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη χρονικά.