Άμεση λύση για τη NEL λόγω της νέα ακινητοποίησης του «Aqua Spirit»

Χωρίς καμία θετική εξέλιξη παραμένει η κατάσταση με το πλοίο «Aqua Spirit» της NEL, το οποίο από την Πέμπτη 14 Μαΐου, παραμένει στο λιμάνι του Λαυρίου λόγω της οικονομικής αδυναμίας της εταιρείας να το προμηθεύσει καύσιμα.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση της NEL, συνεχίζει να προκαλεί πλήθος προβλημάτων τόσο στους εργαζόμενους στα πλοία της όσο και στους κατοίκους των νησιών, με την ασυνέπεια που επιδεικνύει όχι μόνο στην καταβολή των μισθών αλλά και στην απρόσκοπτη εκτέλεση των δρομολογίων που έχει αναλάβει.

Η ακινητοποίηση του «Aqua Spirit» στο λιμάνι του Λαυρίου προκάλεσε νέο πρόβλημα στην ενδοεπικοινωνία των νησιών, με την εταιρεία να εμφανίζεται για ακόμα μία φορά ασυνεπής στην επιδοτούμενη γραμμή που έχει αναλάβει.

Την στιγμή που την ασυνέπεια της εταιρείας αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της, όσον αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, προχθές σε μία προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, του διανεμήθηκαν το ποσό των 2.000 ευρώ, εκ των οποίων οι εργαζόμενοι έλαβαν μόλις 100 ευρώ έκαστος.

Εκ μέρους της εταιρείας υπήρξε η υπόσχεση πως σήμερα θα τους καταβληθεί ένας μισθός, γεγονός το οποίο όμως αμφισβητείται έντονα όταν η εταιρεία δεν έχει καν τη δυνατότητα προμήθειας του πλοίου με καύσιμα, πόσο μάλλον να προχωρήσει την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού στο πλήρωμα.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να υπάρξει άμεση αντίδραση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο όχι μόνο με την εξάντληση της υπομονής των εργαζομένων αλλά και με την ανοχή των νησιωτών, που εξαιτίας αυτής της ασυνέπειας που τους υποβάλλει σε συνεχείς αποκλεισμούς.

Ετικέτες: