Παρέμβαση του αναπληρωτή διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για το Δημοτικό Σχολείο Ίου

"Διορθώνεται τυπικό λάθος"

Χρ. Καρτηράνης: "Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του"

“Δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή στη λειτουργία της σχολικής μονάδος” δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης μετά από το χθεσινό δημοσίευμα της “Κοινής Γνώμης”, στο οποίο έγινε γνωστό πως εκτός από το 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Κύθνου που καταργείται, υποβιβάζεται και το 8θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ίου σε 6θέσιο.

Οι ανωτέρω αλλαγές που εντάσσονται στο νέο σχολικό χάρτη, στην παρουσίαση του οποίου θα προχωρήσει επίσημα το υπουργείο Παιδείας το επόμενο χρονικό διάστημα, προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Καφτηράνη προς την εφημερίδα, προκειμένου να σημειώσει ως αρμόδιος για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες, ότι η εν λόγω υποβάθμισή του από 8θέσιο σε 6θέσιο, δεν θα “γεννήσει” επί της ουσίας προβλήματα στο εκπαιδευτικό έργο, αφού πρόκειται – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – για τυπικού χαρακτήρα διόρθωση.

“Λειτουργούσε πάντα ως 6θέσιο”

“Για το δημοτικό σχολείο Ίου δεν υφίσταται καμία υποβάθμιση” δήλωσε εξ αρχής ο κ. Καφτηράνης, υποστηρίζοντας πως, “Είναι μία τυπική διαδικασία” η οποία προωθήθηκε μάλιστα και “με την εισήγηση που υπήρξε και από το δημοτικό συμβούλιο της Ίου και με απόφαση της διευθύντριας του σχολείου και των εκπαιδευτικών”. Πρόσθεσε δε, ότι, “στην ουσία διορθώνεται ένα λάθος αφού το σχολείο λειτουργεί όλα τα χρόνια ως 6θέσιο κι έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Από λάθος υπηρεσιακό είχε μία παραπάνω θέση εκπαιδευτικού, η οποία έπρεπε να διορθωθεί”.

Στην ερώτηση αν αυτή η αλλαγή που γίνεται όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε ένα τυπικό πλαίσιο, ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργία του σχολείου, ο κ. Καφτηράνης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι, “Το σχολείο λειτουργούσε και λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια ως 6θέσιο έχοντας και ολοήμερο πρόγραμμα ενώ υπάρχουν επτά εκπαιδευτικοί”.

“Καμία υποβάθμιση, κατάργηση ή συγχώνευση”

Σύμφωνα με όσα έχουμε γνωστοποιήσει μετά και το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, οι αλλαγές στον σχολικό χάρτη πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου, ουδείς μπορεί έως σήμερα να αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις και άρα νέα υποβάθμιση ή συγχώνευση κάποιου σχολείου. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Χρήστος Καφτηράνης κληθείς να αναφέρει αν έχει γνωστοποιηθεί στην πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας κάποια νέα σχετική αλλαγή, απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ταυτόχρονα, ότι, “Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν έχουμε καμία αλλαγή”, τονίζοντας μάλιστα ότι “θα λειτουργήσουμε όπως λειτουργήσαμε και πέρυσι. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία”, συμπληρώνοντας τέλος, πως, “Στις Κυκλάδες δεν υπάρχει καμία υποβάθμιση, καμία συγχώνευση και καμία κατάργηση όσον αφορά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού”.

<