“Έκτακτη” επίσκεψη στην ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ

Ενθουσιασμένοι έμειναν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης από τη δραστηριότητα της εκτυπωτικής μονάδας της Τυποκυκλαδικής, την οποία επισκέφτηκαν χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Βασιλική Πετράκη.

Οι μικροί συντάκτες της σχολικής εφημερίδας “Έκτακτα νέα του Έκτου”, οι οποίοι κάνουν ήδη τα δικά τους βήματα στο χώρο της “δημοσιογραφίας”, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα βήμα τον τρόπο παραγωγής όλων των εντύπων και να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους της εταιρείας, που με προθυμία και χαμόγελο έλυσαν όλες τις απορίες τους.

Το “ταξίδι” των χρωμάτων, αλλά και η ταχύτητα εκτύπωσης μεγάλου αριθμού φύλλων, εντυπωσίασε τους 20 μαθητές, οι οποίοι αναπόφευκτα έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα στον τρόπο δημιουργίας της δικής της εφημερίδας και στη διαδικασία παραγωγής της ημερήσιας εφημερίδας της Σύρου και των Κυκλάδων, την “Κοινή Γνώμη”.

Πολλά παιδιά μάλιστα, δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν και επαγγελματικά με το αντικείμενο, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους τόσο για τη συνεχή προσπάθεια των δημοσιογράφων να συγκεντρώνουν σε ημερήσια βάση την ύλη για το επόμενο φύλλο της εφημερίδας, όσο και για το ποιοτικό αποτέλεσμα της εκτύπωσης το οποίο απολαμβάνουν καθημερινά οι αναγνώστες της.

“Μέσα από την ξενάγησή μας στον χώρο, τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι το μυστικό μίας καλής εφημερίδας είναι η συνεργασία και η ομαδικότητα”, τόνισε στην “Κοινή Γνώμη” η κ. Πετράκη. Κατά την επίσκεψή της, η τάξη είχε τη χαρά να παραλάβει και ένα συλλεκτικό βιβλίο – πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης “Η Μεγάλη Χίμαιρα”, μία έκδοση της ΤΥΠΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ Α.Ε, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν οι θεατές κατά τις ημέρες της παρουσίασής της στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ετικέτες: