Κόντρα Κυβέρνησης- Εργαζομένων

Ο μόνος δρόμος η αντίσταση

  • Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Σε νέα κόντρα έρχεται η κυβέρνηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με αφορμή το νομοσχέδιο πού προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και την έκθεση των Επιθεωρητών – Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης όσον αφορά στις δασικές υπηρεσίες. Σε μια προσπάθεια αντίστασης η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου καλεί τον κόσμο να δώσει παρών στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις και απεργίες στις οποίες θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Συλλόγων Α.Δ Ελλάδας. Οι απανωτές απεργίες θα έχουν στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κεντρική Εξουσία για την αντίθεση και την δυσαρέσκεια των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο έκτρωμα

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι το νέο νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση φορέων και την ύπαρξη υπηρεσιών που δεν θα βλάπτουν τα συμφέροντα των ιδιωτών. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα προσαρμόσιμο κράτος, το οποίο θα εξαθλιώνει την κοινωνία μέσα από την επιβολή φόρων και θα ακολουθεί πιστά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλωστε αυτό προστάζουν και οι σωτήρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας, τους οποίους τα συγκυβερνώντα κόμματα τους ακολουθούν πιστά.

Επίσης πέρα από τροποποιήσεις των διατάξεων πού αφορούν στην αξιολόγηση των δημοσιών υπαλλήλων, στο ίδιο σχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις που αφορούν απολύσεις υπαλλήλων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που θα βρεθούν στο δρόμο εν μία νυκτί.

Οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αμφισβητούν τις προθέσεις της κυβέρνησης για σωστή και δίκαιη διαδικασία αξιολόγησης, αφού θεωρούν πώς δεν έχουν τεθεί συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι στόχοι υλοποίησης, αλλά ούτε ακόμα και αν αυτό δεν ίσχυε, δεν έχουν προκαθοριστεί ποσοστιαία δια νόμου τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο έκτρωμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και το παρουσιάζει ως αναγκαία μεταρρύθμιση, είναι η κατάργηση του δεύτερου αξιολογητή, η επανεμφάνιση της συνέντευξης, τα ποσοστά που προκαθορίζονται και προκατανέμονται ανά οργανική μονάδα εντός της κάθε γενικής διεύθυνσης. Ειδική επιτροπή αξιολόγησης που κρίνει τις ενστάσεις, αποκλείονται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και τέλος όποιος αξιολογητής εναντιωθεί στα προαποφασισμένα ποσοστά παραπέμπεται πειθαρχικά.

Δεν κάνουν πίσω

Η κατ’ επίφαση αξιολόγηση πού προωθείται δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση στη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών προς το κοινωνικό συμφέρον, αλλά έχει στόχο την απόλυτη υπακοή των εργαζομένων του δημοσίου και την καταπάτηση των κοινωνικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Γεγονότα όπως η διάλυση της δημόσιας υγείας προς το συμφέρον των εταιρειών, η αύξηση διοδίων, αλλά και η μεθόδευση της στημένης έκθεσης όσον αφορά στις Δασικές υπηρεσίες, δείχνει την απάνθρωπη πολιτική που στηρίζει η κυβέρνηση, ωθούμενη από τους δανειολήπτες εις βάρος των εργαζομένων και γενικότερα της κοινωνίας.

Όσον αφορά στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δασικού πλούτου της χώρας, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου δεν κάνει πίσω στις προαναφερθείσες αποφάσεις περί διαδηλώσεων και απεργιών, διότι στην μόνη αξιολόγηση που πιστεύουν είναι αυτή που θα μεριμνά για τις κοινωνικές ανάγκες στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ετικέτες: