Επιστολή του Δημάρχου Ανάφης προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά

Λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων

Την έντονη αντίδραση του για τη μη ένταξη της Ανάφης στο εθνικό δίκτυο Wi – Fi, λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων, εξέφρασε ο Δήμαρχος του νησιού, Ιάκωβος Ρούσσος.

Ο κ. Ρούσσος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αποτυπώνει τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τον καλεί να απαντήσει εάν τελικά η Ανάφη ανήκει ή όχι στην Ελλάδα.

“Όμως στον χάρτη της Ελλάδος είμαστε ακόμη Έλληνες”

“Παρέλαβα σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την προαναφερόμενη στα σχετικά επιστολή, με την οποία μας προσκαλείται ως Δήμο να δηλώσουμε ενεργή συμμετοχή για την πραγματοποίηση ενός αξιόπιστου Εθνικού Δικτύου Wi – Fi. Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και προφανή τόσο για τους πολίτες όσο και για την προβολή της περιοχής μας. Η ικανοποίηση μου ήταν μεγάλη γιατί είδα ότι τα όσα εξαγγείλατε σε συνέντευξή σας θα υλοποιηθούν. Δημιουργώντας όμως την πρόταση μου για την Νήσο Ανάφη διαπίστωσα ότι βασικό κριτήριο ένταξης είναι 600 κάτοικοι με βάση την απογραφή του 2011”.

Ο κ. Ρούσσος όπως επισημαίνει, ανέτρεξε στη συνέντευξή του πρωθυπουργού και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι δήλωνε ρητώς κατηγορηματικώς και επανειλημμένως ότι η δημιουργία του Wi – Fi δικτύου αφορά όλη την Ελλάδα. “Και σας ρωτώ κύριε Πρωθυπουργέ, η Ανάφη ανήκει εν τέλει στην Ελλάδα; Τα μικρά νησιά ανήκουν στην Ελλάδα; Και μην σπεύσετε να απαντήσετε ότι θα ενταχθούμε σε κάποια άλλη φάση γιατί η απαξίωση που υφιστάμεθα είναι συνεχής και καθημερινή. Η επιβίωση μας βρίθει προβλημάτων αφού στο όνομα της οικονομικής κρίσης, εσείς και η κυβέρνηση σας αντί να προστατεύσετε τις ήδη προβληματικές περιοχές της Ελλάδος, κάνατε περικοπές στα δρομολόγια πλοίων, στην ιατρική περίθαλψη και τώρα μας αποκόπτεται και από το Εθνικό Δίκτυο Wi – Fi, ένα εργαλείο το οποίο θα ήταν χρήσιμο για τον Τουρισμό (την κατεξοχήν πηγή εισοδημάτων των δημοτών μας.) Έχουμε απευθυνθεί πολλάκις με επιστολές μας και τηλεφωνικώς στους αρμόδιους φορείς για την συγκοινωνία και την ιατρική περίθαλψη χωρίς λύση στα τόσο σοβαρά προβλήματα μας, παρόλα ταύτα η κατάσταση δυσχεραίνεται μέρα με την μέρα και μετά λύπης μου διαπιστώνω (ακόμη και για το δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας) ότι η λειτουργία των μικρών νήσων για τον προϋπολογισμό σας, είναι τελικά ασύμφορη. Όμως στον χάρτη της Ελλάδος είμαστε ακόμη Έλληνες. Για εσάς κύριε Πρωθυπουργέ;”.

Ετικέτες: