Αίτημα του Δήμου Ανάφης για επίσπευση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μέσω δρομολογίων της Blue Star

Ακτοπλοϊκά αποκλεισμένη η Ανάφη

Με μοναδικό θέμα τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Ανάφης, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει αίτημα προς την εταιρεία, προκειμένου το δρομολόγιο του Blue Star 2 να εξυπηρετήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με την πρωτεύουσα.

Σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ανάφης την Τετάρτη, 6 Μαΐου, έπειτα από αυθημερόν πρόσκληση του Προέδρου. Λαμβάνοντας το λόγο για την εισήγησή του ο δήμαρχος Ανάφης, κ. Ιάκωβος Ρούσσος, εξέθεσε το γεγονός, πως την φετινή χρονιά οι κάτοικοι της Ανάφης βίωσαν την χειρότερη χρονιά από πλευράς προγραμματισμού και προσέγγισης πλοίων στο νησί.

Ο δήμαρχος σημείωσε, ότι «όλοι γίναμε μάρτυρες των γεγονότων αυτών. Μία το ενδοκυκλαδικό Aqua Spirit λόγω επίσχεσης δεν ταξίδευε, την άλλη το Πρέβελης, μία σήμερα μία αύριο και καταλήξαμε επί μήνες να είναι το νησί εκτός δρομολογίων, καθώς το Βιτσέντζος Κορνάρος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ήταν αδύνατο να εξυπηρετήσει - το περιμέναμε σήμερα και ερχόταν την άλλη ημέρα. Γενικά, αυτά τα δρομολόγια, που τελικά εκτελούταν, ήταν δρομολόγια χωρίς προγραμματισμό και με τις πράγματι δύσκολες επικρατούσες καιρικές συνθήκες το χρόνο αυτό τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, «σήμερα, διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Ο μήνας αυτός χάθηκε από πλευράς τουρισμού και εάν δεν προγραμματιστούν δρομολόγια, θα χαθούν και άλλοι μήνες και το τέλος θα είναι για εμάς οδυνηρό».

Όπως επεσήμανε, «σαν προγραμματισμένο πλοίο - μέχρι σήμερα και όχι παραπέρα - είναι το ενδοκυκλαδικό Aqua Spirit, όμως το δρομολόγιό του είναι απαγορευτικό για Πειραιά, αφού χρησιμοποιείται σε επείγουσες περιπτώσεις, δεδομένου, ότι για να φθάσουμε στον προορισμό μας, θα χρειαστεί 19 ή 20 ώρες, συμπεριλαμβανομένης στο χρόνο αυτό και της διαμονής μας στην Σαντορίνη για 8 ώρες.

Τέλος, καταλήγοντας στην πρότασή του ο κ. Ρούσσος έκλεισε, λέγοντας, πως «προγραμματισμένο δρομολόγιο για Ανάφη είναι αυτό του Blue Star 2, από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου και πρότασή μας είναι το δρομολόγιο αυτό να εκτελείται από τώρα, αφού μία παράκαμψη του πλοίου αυτού από την Σαντορίνη και προς Κω θα εξυπηρετούσε την κατάσταση αυτή, από την οποία χειρότερη δεν ενθυμούμαι να έχουμε βιώσει».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του δημάρχου Ανάφης, αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει, το δρομολόγιο του Blue Star 2 (Θήρα-Κω-Ρόδο) να εξυπηρετήσει και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης το συντομότερο δυνατόν, καθώς από τις 17 Ιουνίου το πλοίο θα προσεγγίζει ούτως ή άλλως το νησί.

Όπως τονίζεται στην απόφαση, «με αυτή την επείγουσα λύση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την διάλυση της τουριστικής σεζόν και να μην ωθήσουμε το νησί σε οικονομικό μαρασμό».

Ετικέτες: