Μέσα στο καλοκαίρι υλοποιούνται σημαντικά έργα, τα οποία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

“Χρονιά υλοποίησης”

Στην τελική ευθεία μπαίνουν μετά από προσπάθειες δύο χρόνων, έργα που είναι μεγάλης σημασίας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο, ενέκρινε ομόφωνα την αποσφράγιση και τον έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης, για την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, καθώς επίσης και τη έγκριση του πρακτικού διενέργειας του διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών κομποστοποίησης και ανακύκλωσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο κατακύρωσης.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν το πρακτικό για τη διενέργεια του διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού, όπως επίσης και τη αποσφράγιση του διαγωνισμού για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης, Τζώρτζης Μακρυωνίτης για τα συγκεκριμένα έργα, επισήμανε ότι το καλοκαίρι θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες, στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ενώ σχολιάζοντας τις προσπάθειες που έγιναν από τους εργαζόμενους των αρμόδιων υπηρεσιών, είπε χαρακτηριστικά ότι “εάν συλλέξουμε τη χαρτούρα που χρειάστηκε, θα γεμίσουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο”.