Συνάντηση Εργασίας του Γ. Λεονταρίτη με τον Γ. Μαραγκό και μέλη της Δημοτικής Αρχής

Σύμβαση ανάμεσα σε ΠΝΑΙ και Δήμο Σύρου - Ερμούπολης για συντήρηση σχολικών μονάδων

  • Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2016 - 15:37

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Καζαντζάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ειρήνη Μαραγκού είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης με θέμα την προγραμματική σύμβαση που πρόκειται να συνάψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την υλοποίηση του έργου επισκευαστικών εργασιών των σχολικών μονάδων του νησιού.

Ως γνωστόν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να διαθέσει στον Δήμο το ποσό των 278.000 ευρώ για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων της Σύρου μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα συνάψουν οι δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, η έγκριση της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες υπέβαλαν αίτημα στον Αντιπεριφερειάρχη για την περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας αναφορικά με την αποκατάσταση του κτηριακού προβλήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε να συζητηθεί εκ νέου στα μέσα Φεβρουαρίου προκειμένου μέχρι τότε να αναζητηθούν οι τρόποι εξεύρεσης των χρηματοδοτικών πόρων για την ικανοποίησή του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιώσει στο μέγιστο δυνατό τις υποδομές και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων παρά το γεγονός ότι δεν ανήκουν στους τομείς ευθύνης της» για να καταλήξει με την επισήμανση πως «η προσπάθεια για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών εκπαίδευσης για τα παιδιά μας θα συνεχισθεί με την ίδια δυναμική, αφού είναι πασιφανής η διαπίστωση ότι οι περισσότερες σχολικές μονάδες χρήζουν παρεμβάσεων προκειμένου να καταστούν λειτουργικές».