“Έκλεισε” ο κύκλος της ενημέρωσης των επιχειρηματιών για την ανάπλαση

Τους επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης και ειδικότερα τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων του τμήματος της Γ΄ Φάσης του έργου της ανάπλασης υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι η Δημοτική Αρχή προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προγραμματισμένες εργασίες που θα λάβουν χώρα από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε αυξημένη προσέλευση με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρη Κοσμά, τον αντιπρόεδρο, Φραγκίσκο Βακόνδιο αλλά και τους αρμόδιους υπαλλήλους και προϊσταμένους της Τεχνικής Υπηρεσίας να προχωρούν στην παρουσίαση των βασικών παρεμβάσεων που θα υπάρξουν κατά μήκος των επιχειρήσεών τους.

Από την πλευρά των επιχειρηματιών εκφράσθηκε η ανησυχία σχετικά με το θέμα των στεγάστρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις που στην πλειοψηφία τους διατηρούν τραπεζοκαθίσματα, αλλά και με σκοπό να καθιερωθεί μία ομοιόμορφη εικόνα στην παραλιακή ζώνη, χωρίς να επικρατεί “αναρχία” όπως και σήμερα με πλήθος διαφορετικών ομπρελών. Όπως κατέστη σαφές από τον κ. Καρακατσάνη, εξετάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση αφού δεν υπάρχει σχετική αδειοδότηση μέχρι στιγμής για την τοποθέτηση στεγάστρων και δεν αποκλείεται εξελίξεις επί του αιτήματος, να υπάρξουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πέραν αυτού, ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων έθεσαν το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης στις επιχειρήσεις, των ίδιων αλλά και των πελατών τους κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει κατάλληλα, ενώ τέλος, επί τάπητος τέθηκε και η πρόσβαση των επισκεπτών που φθάνουν στο νησί βράδυ, σε ξενοδοχεία της παραλίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με τον κ. Μαραγκό να υπογραμμίζει πως για κάθε επιχείρηση του συγκεκριμένου κλάδου θα χορηγείται ειδική άδεια και κάρτα για τα οχήματα των ξενοδόχων.