Συμμετοχή της Σύρου στη θεματική έκθεση Bridal Expo 2016 στην Αθήνα εντός Ιανουαρίου

Η Σύρος σε fashion week

Ομόφωνη έγκριση Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικού συμβουλίου

Οι Συριανοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των γάμων και των βαπτίσεων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη θεματική έκθεση τουρισμού “Bridal Expo 2016” στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, να δώσει το “παρών” από τις 9 έως και τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και θα διαρκέσει η έκθεση.

Τη θετική ψήφο της παραχώρησε και η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, με το μέλος της που συμμετέχει και στην Τουριστική Επιτροπή, Γιάννη Βρούτση, να επισημαίνει πως, η παράταξη στηρίζει την παρουσία της Σύρου σε κάθε τουριστική έκθεση, υπό την προϋπόθεση το νησί να εκπροσωπείται οργανωμένα και επαρκώς, δίνοντας έμφαση στο γεγονός πως, στην Bridal Expo 2016, θα “θωρακίσουν” την προβολή του νησιού, μέλη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σύμφωνα με την εισήγηση την οποία υπερψήφισαν οι αιρετοί, στη συγκεκριμένη θεματική έκθεση που μεταφράζεται σε εβδομάδα μόδας για τη διοργάνωση πρωτότυπων εκδηλώσεων γάμου ή βάπτισης, το κόστος της οποίας για τον Δήμο αφορά σε 1.500 ευρώ για ενοικίαση περιπτέρου, θα παρευρεθούν 130 εκθέτες, 30 σχεδιαστές, ενώ βάσει και των εκτιμήσεων, αναμένεται να την επισκεφθούν 12.000 επισκέπτες.

Αξίζει να αναφερθεί εξ αρχής, πως, τα μέλη είχαν στη διάθεσή τους την εισήγηση του δημάρχου, το περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσουν επιχειρηματίες, κυρίως για τη θεματική ενότητα “Γάμος σε νησί”.

Θετική η αντιπολίτευση υπό προϋποθέσεις

Τη θέση της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την εκπροσώπηση της Σύρου αλλά και του τρόπου παρουσίας της σε θεματικές τουριστικές εκθέσεις, πέραν των μεγάλων τουριστικών εκθέσεων ανέφερε ο κ. Βρούτσης, στο δημοτικό συμβούλιο. “Φυσικά και στηρίζουμε τη συμμετοχή της Σύρου σε κάθε έκθεση” τόνισε αρχικά, προσθέτοντας πως, “Η Σύρος πρέπει να συμμετάσχει σε κάθε έκθεση αρκεί να είναι έτοιμη”. Εξηγώντας τη συλλογιστική πορεία της αντιπολίτευσης για τη θετική ψήφο της, ο ίδιος συμπλήρωσε πως, “Και στη συγκεκριμένη Τουριστική Επιτροπή ψήφισα με το σκεπτικό ότι θα θωρακίσουν την παρουσία μας στην έκθεση Bridal Expo και όλοι όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο επάγγελμα”. Μάλιστα το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν αναφορικά με την ιδέα συμμετοχής της Σύρου στην εν λόγω έκθεση, σημείωσε πως, “Και το 2014, ως πρόεδρος της Επιτροπής είχα προτείνει τη συμμετοχή μας, αλλά λόγω των εκλογών του Μαΐου του 2014, δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε σε εκθέσεις”. Πέραν αυτού, υπενθύμισε ακόμη πως, “Ήταν και μία πρόταση του απερχόμενου προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του κ. Φώσκολου” την οποία “στις πρώτες συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής είχαμε ομόφωνα υποστηρίξει”.

Γ. Μαραγκός: Αναγκαιότητα η επιχειρηματική ανταπόκριση

Αναλυτικός υπήρξε και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός σχετικά με το θέμα, διευκρινίζοντας εξ αρχής, πως, θέση της Δημοτικής Αρχής είναι η παρουσία της Σύρου σε όσες περισσότερες εκθέσεις έχουν θέμα τους τον τουρισμό, τόσο στη γενικότερη μορφή του, όσο και σε θεματικού χαρακτήρα διοργανώσεις. “Έχουμε αποφασίσει συνειδητά και στρατηγικά ως Δημοτική Αρχή να συμμετάσχουμε σε όσες το δυνατόν περισσότερες εκθέσεις σχετίζονται με τον Τουρισμό” σημείωσε ο κ. Μαραγκός, προβαίνοντας μάλιστα και σε μία αναφορά όσον αφορά στην παρουσία κι ενίσχυση αυτών των εκθέσεων από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. “Θα ήθελα να κάνω έκκληση και παράκληση προς τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, να αγκαλιάσουν αυτές τις προσπάθειες”. Όπως εξήγησε ειδικότερα, “Είναι αδήριτη ανάγκη να συμμετάσχουν οι επιχειρηματίες του Τουρισμού σε όλες αυτές τις εκθέσεις, οι οποίοι έχουν και την απαιτούμενη εξειδίκευση, επάρκεια και γνώση του αντικειμένου και όχι να συμμετέχουμε με δικό μας περίπτερο ή φιλοξενούμενοι στο περίπτερο της Περιφέρειας ή οπουδήποτε αλλού, στέλνοντας αποστολή ανθρώπους από τον Δήμο ή μέλη της Τουριστικής Επιτροπής μόνο”. Επισημαίνοντας πως, η παρουσία και συνδρομή τους κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε η εκπροσώπηση του νησιού να τυγχάνει ουσιαστικού χαρακτήρα, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, επαναλαμβάνοντας πως, “Κάνω έκκληση ώστε όλοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες να συμμετάσχουν είτε σε θεματικές εκθέσεις σχετικά με τον τουρισμό, είτε σε γενικές εκθέσεις για τον τουρισμό, ώστε οι αποστολές αυτές να είναι και πολυπληθείς και επαρκώς εξειδικευμένες για να επιτυγχάνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.”.