Θετική “έκπληξη” η σχεδόν ταυτόχρονη ανταπόκριση τριών πλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης

Σύρος: Με πέντε πλοία το πρώτο κύμα αναχώρησης

Με πέντε προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη Δευτέρα του Πάσχα εξυπηρετήθηκε η ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα που καταγράφηκε τις τρέχουσες γιορτινές ημέρες στη Σύρο, με το πρώτο μεγάλο “κύμα” εξόδου των επισκεπτών να έχει ξεκινήσει ήδη να αναχωρεί από το νησί.

Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση του πασχαλινού παλμού, φαίνεται πως πολλοί ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προκειμένου να εορτάσουν το Πάσχα και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το νησί να γνωρίσει την επισκεψιμότητα που επιδιώκει για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.

Κεντρικές οδοί, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακά καταλύματα κι επισκέψιμοι χώροι “πλημμύρισαν” από κόσμο καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και δη από την Μεγάλη Πέμπτη έως και σήμερα, με τη Σύρο να απολαμβάνει την τουριστική κίνηση που επιθυμεί. Αισιόδοξες εικόνες για το νησί που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και οι οποίες δεν αποκλείεται να αποτελούν έναν θετικό οιωνό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Αν και η παραμονή αρκετών επισκεπτών είναι ακόμη γεγονός, δεδομένου ότι έχει μεταφερθεί η πρωτομαγιά, ωστόσο τη Δευτέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αναχώρηση. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Σύρου μετά την ανταπόκριση των ακτοπλοϊκών εταιρειών για την κάλυψη της μετακίνησης των επισκεπτών προσέγγισαν το Blue Star Patmos και το Superfast ΧΙΙ στις τέσσερις και τις πέντε μετά το μεσημέρι αντίστοιχα, ενώ ακολούθησαν μετά τις επτά το απόγευμα σχεδόν ταυτόχρονα το Champion Jet 2, το Νήσος Ρόδος και το Νήσος Μύκονος έχοντας προορισμό τον Πειραιά. Μία άκρως θετική εικόνα για το νησί, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη κι ευχάριστη ακτοπλοϊκή έκπληξη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα της Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τη Σύρο επέλεξαν και αρκετοί τουρίστες που προσέγγισαν με σκάφη και ιστιοπλοϊκά στο λιμάνι της Ερμούπολης, με το παραλιακό μέτωπο μετά και την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης να καταγράφει την πρώτη μεγάλη άφιξη επισκεπτών.