Χρηματοδότηση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τηλεματικό σύστημα συγκοινωνιών

  • Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 28 Μαρ. 2017 - 7:36

Σε συνέχεια της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, που έγινε στη Λεμεσό, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση 24 έργα, ένα εκ των οποίων αφορά στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους Ρόδου και Θήρας, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού και το Ερευνητικό Κέντρο FREDERICK, συμμετείχε στην υποβολή πρότασης με τίτλο «Ολοκληρωµένο Τηλεµατικό Σύστηµα ∆ηµοτικών Συγκοινωνιών για τη Βιώσιµη Αστική Κινητικότητα με το ακρωνύμιο ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ», η οποία και εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση, ύψους 1,502.785,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

  1. Εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής

  2. Προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού πεδίου και τηλεματικών οχημάτων

  3. Ανάπτυξη, έλεγχος και ολοκλήρωση των επιμέρους υποσυστημάτων και εφαρμογών σε ενιαία πλατφόρμα

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως θετική για τον Δήμο μας, καθώς το εν λόγω έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τηλεματικού συστήματος για τις αστικές μεταφορές, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πληροφόρησης του κοινού με χρήση προηγμένων μέσων. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως η μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών του Δήμου, η άρτια πληροφόρηση Ελλήνων και ξένων τουριστών και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Παράλληλα, θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, ενώ θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.