Ξεκινά τη δράση της η Ομάδα Λογοτεχνίας Φηρών

Τη σύσταση και λειτουργία της Ομάδας Λογοτεχνίας Φηρών ανακοινώνουν ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φηρών και το Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης.

Στην ομάδα μπορούν να πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείο Φηρών, με την προϋπόθεση να έρθουν με έναν από τους γονείς τους στην πρώτη συνάντηση και να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής.

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ώρα 17:00, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν.

Περιεχόμενο συναντήσεων

Το περιεχόμενο των συναντήσεων είναι παραμύθια της προφορικής παράδοσης (ελληνικά και διεθνή), παιδική λογοτεχνία, Έλληνες ποιητές και πεζογράφοι, ήθη και έθιμα στον κύκλο του χρόνου, λαογραφία, Λαϊκοί καλλιτέχνες, Έλληνες συνθέτες και εικαστικοί, γνωριμία με το Θέατρο, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και επισκέψεις σε Μουσεία & χώρους ενδιαφέροντος του νησιού.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 17:00 και θα έχουν διάρκεια μία ώρα. Θα φιλοξενούνται στη Δημοτική Αίθουσα στο Κοντοχώρι, πλησίον του παλαιού νηπιαγωγείου πριν τη στροφή για Βουρβούλο, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Κοντοχωριανών.

Το Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης είναι μια ομάδα εθελοντών που προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, τον πολιτισμό γενικότερα, μέσα από βιωματικές ομάδες παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο. Ήδη τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργεί η Ομάδα Λογοτεχνίας και στο Εμπορείο.

Ετικέτες: