Το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο (12 – 24 Ιουλίου 2015)

Επηρεάζοντας ζωές με κάθε μία συναυλία

Τη δεύτερη δεκαετία του στη Σύρο ξεκινά στις 12 Ιουλίου 2015 το βραβευμένο Φεστιβάλ Αιγαίου, με τη συμμετοχή της Pan – European Philharmonia της Βαρσοβίας, της ορχήστρας που ιδρύθηκε το 2008 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο Πίτερ Τιμπόρις.

To 11o Φεστιβάλ Αιγαίου με τίτλο “επηρεάζοντας ζωές με κάθε μία συναυλία” θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου 2015 στο ιστορικό Θέατρο “Απόλλων”. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μία μεγάλη παραγωγή όπερας.

Μήδεια του Luigi Cherubini

Στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία τα έργα: Rigoletto, Cavalleria Rusticana, Cosi fan tutte, Zanetto, Salome, Carmen, Il Barbiere di Siviglia, La Traviata μεταξύ άλλων. Φέτος, και για πρώτη φορά μετά το 1995 θα παρουσιαστεί το έργο: Μήδεια του Luigi Cherubini (1797). Η συγκεκριμένη όπερα παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Ιούνιο του 1995 με διεθνές κάστ και τη Grace Bumbry στο ρόλο της Μήδειας. Αυτή η απαιτητικότατη και δύσκολη όπερα είναι βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη και θα παρουσιαστεί στα Ιταλικά με υπέρτιτλους στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Ο κύριος ρόλος που έγινε γνωστός από τη Μεγάλη Κυρία της Όπερας Μαρία Κάλλας, θα ζωντανέψει από την Καναδο-Φινλανδή Eilana Lappalainen. σκηνοθεσία θα ανήκει στον Dirk Schattner, τα σκηνικά και κοστούμια στον Jens Huebner (Coswig-Bayreuth) και η μουσική διεύθυνση στον Πίτερ Τιμπόρις. Στον ρόλο του Ιάσονα, ο Paolo Lardizzone. H “Μήδεια” θα παρουσιαστεί στις 12, 14,16 και 18 Ιουλίου στις 20:30 και η τιμή των εισιτηρίων είναι: 24 ευρώ (Πλατεία, Θεωρεία Α και Β) και 16 € (Εξώστης Α και Β).

“O Πέτρος και ο Λύκος” σε αφήγηση Γιώργου Μιχαλάκη

Η όπερα για παιδιά “Ο Πέτρος και ο Λύκος” του Prokofiev θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 στις 20:30 από το Greek Opera Studio σε μουσική διεύθυνση του Dirk Boiy και με απαγγελία του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη. Συμμετέχουν μέλη της Pan-European Philhamonia. Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση ανήκει στην Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διεύθυνση και η σκηνοθεσία στον Dirk Schattner. Τιμή εισιτηρίων: 10-16 .

Associate Conductor η Ελληνίδα Μαέστρος Ζωή Ζενιώδη

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 20:30 θα παρουσιαστεί το έργο “ΡΕΚΒΙΕΜ” του Gabriel Faure, σε μουσική διεύθυνση του William Wyman με τη συμμετοχή χορωδιών τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η Εισαγωγή του “L ' isola disabitata” του Haydn και η Συμφωνία Νο. 40 σε Σολ Ελάσσονα του Μότσαρτ σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη. Η κ. Ζενιώδη εργάζεται στη Florida Grand Opera και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Broward Symphony Orchestra και της Alhambra Orchestra. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Cleveland Orchestra, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brno, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΝΕΡΙΤ, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της μουσικής μεταξύ πολλών άλλων. Τιμές εισιτηρίων: 12-20 €.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 20:30 θα παρουσιαστούν η Εισαγωγή “Ροζαμούνδη” του Σούμπερτ και το Τριπλό κονσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο του Μπετόβεν από το TRIO 92 της Βιέννης. Το TRIO 92 αποτελούν οι: Nadezda Kalmykova (βιολί), Λουκία Λουλάκη (βιολοντσέλο), Maciej Skarbek (πιάνο). Καλλιτεχνικός φωτισμός: Στέλλα Κάλτσου. Μουσική Διεύθυνση: Παναγιώτης Τιμπόρης. Τιμές εισιτηρίων: 12-20 €.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 18:00, το TRIO 92 παρουσιάζει “μία ώρα μουσική για παιδιά”. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Συμμετοχή χορωδιών από Αμερική και Ελλάδα

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 18:00, τέσσερις χορωδίες από την Αμερική και δύο από την Ελλάδα συμμετέχουν στην εκδήλωση “Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα” στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου παρουσιάζουν “a cappella” θρησκευτική χορωδιακή μουσική.

Χορωδίες από την Αμερική: Lincoln Choral Artists, Nebraska Wesleyan University Choir, Saint Paul United Methodist Church Chancel Choir (Lincoln, Nebraska). Η Μουσική Διεύθυνση ανήκει στον William Wyman. Central Community College Spectrum, Columbus (Nebraska) σε Μουσική Διεύθυνση Jeffrey Kitson. Western Nebraska Community College Collegiate Chorale (Scottsbluff, Nebraska) σε Μουσική Διεύθυνση Rita Stinner και Children’s Chorus of Sussex County, (New Jersey) σε Μουσική Διεύθυνση Deborah Melo.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 στις 20:30 παρουσιάζεται το έργο “STABAT MATER” του Boccherini (12-20 €). Ερμηνεύουν οι σοπράνο Olanna Goudeau και Ashley Renee Watkins, Φιναλίστ στο “America’s Got Talent” 2014 στην Εθνική Αμερικάνικη Τηλεόραση, οι οποίοι το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 15:00 παρουσιάζουν Αμερικάνικα Παραδοσιακά Τραγούδια και Spirituals. Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκης. Τιμές εισιτηρίων: 10-16 ευρώ.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί “Μεγάλο Γκαλά με χορωδίες από την Αμερική και την Ελλάδα”. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η Εισαγωγή από τον “Αγιασμό των Οικιών” του Μπετόβεν, τη “Λειτουργία της Στέψης” του Μότσαρτ και τη “Φαντασία για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα” του Μπετόβεν. Στο πιάνο η Τζένια Μανουσάκη και τη Μουσική Διεύθυνση έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Τιμπόρης. Τιμές εισιτηρίων: 12-20 €.

Συναυλία για παιδιά “Mediterra”

Την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 18:00 το ZZ Trio από την Αθήνα παρουσιάζει τη συναυλία για παιδιά “Mediterra”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στις 20:30 ακολουθεί βραδιά τραγουδιού από το Greek Opera Studio, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διεύθυνση. Το έργο “Mediterra” είναι ένα αφιέρωμα στη Μεσογειακή Μουσική με συνθέσεις των: Ravel, Granados, Bizet, Ibert, Lazic, Κουμεντάκη, Χατζιδάκι, και παραδοσιακά τραγούδια της Ιταλίας και της Κορσικής. Το ZZ Trio/Athens αποτελούν οι: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και Ζωή Ζενιώδη (πιάνο). Τιμές εισιτηρίων: 10-16 .

“Suor Angelica” του Puccini

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 20:30, θα παρουσιαστεί η όπερα Suor Angelica του Puccini σε Μουσική Διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 18:00 το ρεσιτάλ για παιδιά με τον Θεόδωρο Κερκέζο και τον Χρήστο Παπαγεωργίου. Τιμές εισιτηρίων: 10-16 €. Ακολουθεί στις 20:30, το Ρεσιτάλ Σαξοφώνου και Πιάνου The all classic sax sound”, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνθέσεις των Bach, Milhaud, Gershwin, Piazzolla, Papageorgiou, Ravel, Inturalde και Legrand. Στο άλτο σαξόφωνο ο Θεόδωρος Κερκέζος και στο πιάνο ο Χρήστος Παπαγεωργίου. Ελεύθερη είσοδος.

Στο μεγάλο Φινάλε του 11ου Φεστιβάλ Αιγαίου στις 24 Ιουλίου στις 20:30, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει άριες και να παρακολουθήσει σκηνές από όπερα, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Eilana Lappalainen. Τιμές εισιτηρίων: 10-16 ευρώ.

Συναυλίες Α

24 € (Πλατεία, Θεωρεία Α και Β)

16 € (Εξώστης Α και Β)

Συναυλίες Β

20 € (Πλατεία, Θεωρεία Α και Β)

12 € (Εξώστης Α και Β)

Συναυλίες Γ

16 (Πλατεία, Θεωρεία Α και Β)

10 (Εξώστης Α και Β)

Τα εισιτήρια διατίθενται μέσω internet από 1η Μαρτίου 2015 στο www.ticketservices.gr

Κάτοικοι Σύρου, μαθητές, φοιτητές, και οι άνω των 65, θα λαμβάνουν 25% έκπτωση στις άνω τιμές με την αγορά εισιτηρίου και επίδειξη σχετικής ταυτότητας/κάρτας στα ταμεία του θεάτρου Απόλλων. Τηλέφωνο Θεάτρου Απόλλων: 22810 85192.