Άψογη η διοργάνωση από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου που τιμά τα 100 χρόνια ζωής του

Άνοιξε η “αυλαία” του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Λυκείων Ελληνίδων στη Σύρο

  • Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2015 - 22:28

Με το ξεχωριστό “άρωμα” της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης και των χορών άνοιξε η “αυλαία” του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Λυκείων στη Σύρο, το οποίο φιλοξενείται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών ζωής του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Εκπρόσωποι από τα Λύκεια της χώρας μετέβησαν στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συνέδριο που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του οποίου είναι προγραμματισμένες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, με “πυξίδα” το μέλλον των Λυκείων Ελληνίδων σε όλη τη χώρα.

Το πλούσιο έργο καθώς και η αξιοσημείωτη οργάνωση με την οποία λειτουργεί επί σειρά ετών το Λύκειο στη Σύρο αναγνωρίστηκαν στο πρόσωπο της προέδρου του, Χριστίνας Λιγοψυχάκη – Δενδρινού, η οποία και τιμήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου, κκ Δωρόθεο Β΄.

Κατόπιν των χαιρετισμών που απηύθυναν τόσο η ίδια, όσο όμως και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων πανελλαδικά, Ελένη Τσαλδάρη ακολούθησε θεατρικό δρώμενο με τίτλο: “πάρε τη δάδα, πήγαινε στη Σύρο και φτιάξε ένα Λύκειο”, που αποτέλεσε την ιστορική αναδρομή στην αρχοντική πορεία της Ερμούπολης έως και την ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, μέσα από τη διαχρονική προσωπικότητα του Γεωργίου Σουρή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεσύπρη.

Η πρώτη ημέρα και το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων μελών από τα άλλα Λύκεια της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από αντιπροσωπευτική ομάδα του ΛΕΣ και ορχήστρα του τμήματος παραδοσιακών μουσικών και οργάνων.

Σημειώνεται ότι στο κατάμεστο θέατρο “Απόλλων” παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αλλά και πολλά μέλη των Λυκείων από όλη την Ελλάδα.

Στην αυριανή έκδοση της “Κοινής Γνώμης” θα υπάρξει αναλυτική αναφορά.

 

 

Ετικέτες: