«Φωτοαντιλήψεις» από τη Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου

Ανω-Συριανά «σκιρτήματα»

Η ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, μία από τις ποικίλες πηγές έμπνευσης και δημιουργίας για κάθε «κύτταρο» του καλλιτεχνικού κόσμου που συνθέτει το μοναδικό πολιτιστικό μωσαϊκό του νησιού, υποδέχτηκε για πρώτη φορά τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου.

Άνθρωποι χαμογελαστοί και ατόφιοι, τοπία μαγευτικά και οικεία, στιγμές αισθητικής και ψυχικής αναπτέρωσης, περιμένουν τους φίλους της φωτογραφίας στο Πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου.

Πολλές και διαφορετικές οπτικές διασταυρώνονται στη 14η Ομαδική Έκθεση της Λέσχης με θέμα ««Φωτοαντιλήψεις» – «Photoperspectives» που θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη.

Για πρώτη φορά φέτος, τα μέλη της Λέσχης αποφάσισαν να μεταφέρουν τον «κόσμο» τους στην «Μονμάρτη» της Σύρου, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι ανταμώνουν στα σοκάκια της αξιόλογοι δημιουργοί, προσκαλώντας το κοινό σε μία ξεχωριστή καλλιτεχνική περιπλάνηση.

Διπλό καλοκαιρινό «χτύπημα»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Θάνο Αρβανίτη, η πραγματοποίηση έκθεσης στην Άνω Σύρο ήταν μια μεγάλη επιθυμία ετών, η οποία όμως κρίθηκε επανειλημμένα ανέφικτη, λόγω του περιορισμένου χώρου. Για το λόγο αυτό, η Λέσχη σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης σκέφτηκαν να «σπάσουν» την καλοκαιρινή έκθεση της ομάδας στα δύο, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να διανύσει δύο καλλιτεχνικές «διαδρομές» με προορισμούς τόσο την Άνω Σύρο, όσο και την Ερμούπολη.

Έτσι, στην ιστορική έδρα της Σύρου παρουσιάζονται 24 φωτογραφικά έργα 12 φωτογράφων, ενώ λίγο αργότερα 36 συνολικά φωτογραφίες θα εκτίθενται σε Χώρο πλησίον των Ιστορικών Αρχείων Κυκλάδων με παράλληλες δράσεις.

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, πιστή στα ετήσια ραντεβού της με το κοινό του νησιού, επιδιώκει μέσα από το διπλό καλοκαιρινό της «χτύπημα» να μας φέρει ακόμα πιο κοντά με τις ομορφιές του, αλλά και να αναδείξει το ταλέντο και το πάθος όλων εκείνων των ερασιτεχνών που προστατεύουν και ενισχύουν την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Από τις «φωτοαντιλήψεις» δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φωτογραφίες από τα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου, τα οποία έχουν πολλάκις προκαλέσει καλλιτεχνικά «σκιρτήματα» που μαγνητίζουν τα βλέμματα και στρώνουν το χαλί για τους επισκέπτες που θα θελήσουν να ανακαλύψουν τους κρυφούς και μη θησαυρούς της.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:00-14:00 & 19:00-23:00) και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.