Πρόταση του Podalenios για το έργο γλυπτικής “Η Αναγέννηση”

Αίσθηση αναζωογόνησης για τους Έλληνες

Ένα αξιόλογο έργο γλυπτικής που τιμά το ανθεκτικό πνεύμα του ελληνικού λαού έχει προτείνει ο - γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες – καλλιτέχνης Podalenios, για να τοποθετηθεί στην παραλία της Ερμούπολης.

Το γλυπτό, με τον τίτλο ‘Αναγέννηση’ σχεδιάζεται να κατασκευαστεί από οξειδωμένο χάλυβα, τοποθετημένο σε ένα μαρμάρινο βάθρο. Θα έχει συνολικό ύψος περίπου 3,20 μέτρα. Η προτεινόμενη θέση του είναι ένας ευρύχωρος ελεύθερος χώρος στην προκυμαία του λιμανιού. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, η Σύρος αποτελεί ιδανικό μέρος για εστίαση στο ελληνικό ανανεωτικό πνεύμα, καθώς συμβολίζει την παραδοσιακή τάση των Ελλήνων για δημιουργικότητα.

Αναζητώντας την υποστήριξη χορηγών για το συγκεκριμένο έργο, προτείνει να αναλάβει όλη την ευθύνη για την ανάπτυξή της, σύμφωνα με κατευθυντήριες γραμμές για το προβλεπόμενο κόστος, όπου περιλαμβάνονται η κατασκευή και η τελική εγκατάσταση του ολοκληρωμένου γλυπτού σε εγκεκριμένο σημείο. “Οι χορηγοί θα λάβουν μόνιμη αναγνώριση της υποστήριξής τους, με το όνομά τους να σημειώνεται σε περίοπτη θέση σε χάλκινη πλάκα που θα τοποθετηθεί στη βάση του γλυπτού”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καθιστά δε γνωστό ότι, η έμπνευση γι’ αυτό το έργο αποτελεί ένδειξη της πίστης του στο μέλλον της Ελλάδας και στις αντοχές του ελληνικού λαού. Τέλος, εκτιμά ότι το έργο “Αναγέννηση” θα προσελκύσει ευρύ και διαφοροποιημένο γενικό ενδιαφέρον, θα εμπνεύσει μια αίσθηση αναζωογόνησης και θα γίνει ένα ελκυστικό στοιχείο της παραλίας της Ερμούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καλλιτέχνη, είτε τηλεφωνικά στο 6944 822 448, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση podalenios@hotmail.com Διαφορετικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη σύζυγό του και συντονίστρια του έργου Βασιλική στο 6944 866 354.

Ετικέτες: 

Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Σάβ, 20 Απρ. 2013 - 10:18

Αν γίνει κάτι τέτοιο από ιστορικό κέντρο καλύτερα να το ονομάσουμε ιστορικό «ΤΣΙΡΚΟ»!