Πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους διοργανωτές του Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου στη Σύρο

  • Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 27 Οκτ. 2015 - 7:56

O Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με μια αξιόλογη ομάδα εικαστικών, διοργανώνει το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι σχολικής ηλικίας από 8-14 χρόνων.

Τα παιδιά και οι γονείς καλούνται να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους διοργανωτές του Εργαστηρίου την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου στην Πλατεία Μιαούλη.

Οι Εικαστικές Τέχνες είναι ενσωματωμένες στην καθημερινή μας ζωή και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τοπικού και παγκόσμιου πολιτισμού. “Μετουσιώνονται” σε εκφραστικά μέσα, με τα οποία αναπαριστούμε εμπειρίες, ιδέες, αξίες, συναισθήματα.

Στόχος μας είναι η προσωπική εικαστική έκφραση του παιδιού, η σύνδεσή της με το περιβάλλον και η προσέγγιση της εικαστικής δημιουργίας τοπικά και παγκόσμια. Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργική απασχόληση, θα έρθουν σε επαφή με τις Εικαστικές Τέχνες, καθώς και με το έργο ορισμένων διάσημων προσωπικοτήτων της Τέχνης.

 Σταδιακά, θα ενισχύονται οι εικαστικές εμπειρίες, γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, στοχεύοντας  τόσο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, όσο και στη δημιουργία και τη διατήρηση του πολιτισμικού μας περιβάλλοντος.

Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 5 μήνες, ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016, περιλαμβάνοντας 9 αυτόνομους κύκλους. Κάθε κύκλος θα ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις εικαστικών ενοτήτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ενοτήτων, αφιέρωμα:

  • στο Θεοτοκόπουλο,
  • στον Κυκλαδικό Πολιτισμό,
  • στο Νεοκλασικισμό του Τσίλερ κ.ά.

Η πρώτη μισή ώρα θα αφορά στη θεωρητική προσέγγιση του εκάστοτε θέματος, ενώ το υπόλοιπο της ώρας θα είναι αφιερωμένο στις εικαστικές δραστηριότητες. Μαζί μας θα είναι ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας εικαστικών του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης , Γεώργιος Αλτουβάς και οι:

Βέργη Χρύσα

Δανέλης Γιάννης

Διαμαντάκη Αργυρώ

Μπρισνόβαλη Αγγελική

Παλαντζάς Χρήστος

Περσάκη Εύα

Ρούσσου Αγνή

Χαραλάμπους Έλσα κ.ά.

  • Το Εργαστήρι Ζωγραφικής προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.
  • Δήλωση ενδιαφέροντος στο Τμήμα Πολιτισμού τηλ. 22813/61065
  • Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.